avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii

Un vecin amabil a inchiriat parterul locuintei sale unui restaurant. Acest restaurant are un program de functionare intre orele 9 si 2 dimineata, dar inchide si la ora 4. Nici vecinul si nici chiriasul nu au solicitat acordul vecinilor cand au obtinut autorizatia de functionare. Intrebarea mea este: au sau nu nevoie de acordul vecinilor pentru aceste activitati? Mentionez ca locuim la casa. Legea 61 se refera doar la locuitorii de la bloc? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rasvanila , utilizator 21:22, 6 Septembrie 2012
Dispozitiile L nr 61 /1991 republicata prevede normele pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala,a ordinii si linistii publice si guverneaza relatiile nu numai din cadrul imobilelor de locuit ci si cele din situatia expusa de dvs
Multumesc! Am facut sesizari la Primarie si mi s-a raspuns ca nu are nevoie de acord pentru functionare deoarece la casa nu este necesar.Iar proprietarul cladirii in momentul cand si-a construit casa si a schimbat destinatia casei din spatiu de locuit in spatiu comercial, conform legii 50, nu are nici el nevoie de acord. Am chemat de nenumarate ori atat Politia Locala cat si pe cei de la Polita Municipiului si mi s-a spus ca nu au ce sa-i faca patronului, adica sa i se aplice vreo sanctiune pentru galagia de pe terasa. Problema care ne deranjeaza este ca aceasta terasa este la nici 2 metri de casa noastra si implicit camera fetitei noastre care de multe ori a fost trezita din somn din cauza galagiei. Mi s-ar fi parut normal ca programul de functionare sa fie in jur de ora 22-23 nu pana la orele 3-4 dimineata! As dori sa ma ajutati cu un sfat pentru a putea rezolva aceasta problema! Multumesc anticipat!
Legea 61/1991 nu are aplicabilitate in anumite intervale orare,astfel ca incalcarea dispozitiilor legale se poate constata,se poate consemna si se poate sanctiona la orice ora
politia, primaria spune ca legea 61/1991 este pentru locatarii de la bloc si asociatiile de locatari. asa este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Linistea si ordinea publica " la bloc" ? mare_melisa mare_melisa Am si eu o nedumerire cu Legii nr. 61/1991 Deci ce vreau sa spun e ca in septembrie anul trecut m-am mutat in chirie intr-un bloc, toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Legea 61/1991 aplicata la restaurant in imobil cu destinatia de locuinta Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua, As vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa reglementeze orarul de functionare a unui restaurant intr-un imobil comun (casa la curte). Am ... (vezi toată discuția)
Program de liniste? georgianaion16 georgianaion16 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care vecinii sunt destul de galagiosi. Problema mea si a sotului meu este ca noi trebuie sa ne odihnim, sa citim, sa ... (vezi toată discuția)