avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Program de liniste?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Program de liniste?

Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc in care vecinii sunt destul de galagiosi. Problema mea si a sotului meu este ca noi trebuie sa ne odihnim, sa citim, sa invatam, suntem medici si avem garzi, examene...etc Intrebarea mea este : exista, din punct de vedere legal, vreun program de liniste in blocuri?
Cel mai recent răspuns: LunguT , utilizator 17:55, 26 Octombrie 2011
Asociatia de proprietari poate adopta, prin vot in adunarea generala, un program de liniste.
Cadru legal este Legea 230/2007, HG 1588/2007, dar mai ales Legea 153/2010 privind modificarea Legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, publicata in M.O. 496 din 19 iulie 2010

1. La articolul 2, punctul 29 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00 - 8,00 si 13,00 - 14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;".
Art. 7
Contraventiile se constata de catre primar, imputernicitii acestuia, de catre ofiterii sau agentii de politie ori de catre ofiterii, maistrii militari si subofiterii din jandarmerie, precum si, pentru faptele constatate in zona specifica de competenta, de catre politistii de frontiera.
am un vecin care ma tot reclama la politie pentru nimicuri de exemplu intr-o zi vb pe internet la microfon la ora 15:30 si mi-a facut reclamatie ca vb prea tare sau daca ascult muzica sau ma uit la tv si este destul de incet mereu asa pot sa-l dau in judecata sa mina cineva sa masoare db sau ce va de genul asta ca nu il mai suport tot mereu asa face
Din moment ce va aude cand vorbiti la microfon, inseamna ca vorbiti totusi prea tare. Sau apartamentul are o izolatie foarte slaba.
Dumneavoastra auziti cand vorbesc vecinii in apartamentele lor?
Daca v-ar fi reclamat cand nu erati acasa sau cand dormeati, sigur ca era rau intentionat, dar se pare ca va aude cand vorbiti prea tare sau ascultati muzica la un voluim prea mare, dupa cum spuneti.
Chiar daca ar veni cineva sa masoare "decibelii", acea masuratoare poate fi valabila atunci dar nu si dupa ce pleaca specialistul.
Solutile pot fi combinate. Incercati sa va mai scuzati din cand in cand fata de vecin si poate nu o sa va mai reclame.
Incercati sa vorbiti normal in casa si nu "prea tare".
Ascultati muzica la un volum la care vecinii sa nu va auda sau sa va auda suportabil.
Cand o sa faceti o "curatenie, renovare" in apartament incercati si folositi materiale care sa realizeze o izolatie fonica mai buna decat acum.
Buna ziua! am inchiriat un spatiu comercial la parterul unui bloc in care as vrea sa fac un bar. Am toate actele facute, dar nu stiu daca imi trebuie si aprobarea locatarilor si daca exista o lege in acest sens. va rog daca imi puteti raspunde. Multumesc !
Ati inchiriat spatiul dar, in functie de situatia concreta a spatiului, o sa va trebuiasca si autorizatia de functionare a punctului de lucru. La registrul comertului o sa va solicite sa depuneti un formular cu acceptul vecinilor direct afectati (cei de deasupra dv si din lateral) si acceptul conducerii asociatiei de proprietari, cu privire la desfasurarea activitatii in acest spatiu.
Lecturati Legea 230/2007 si HG 1588/2007 pentru a va mai lamuri.

Alte discuții în legătură

Informatii despre chiriasi seranno seranno Servus. Sunt student in Cluj-Napoca si stau in chirie. De cand m-am mutat in apartamentul in care stau momentan am avut probleme cu vecinul care sta cu un ... (vezi toată discuția)
Chiriasii de deasupra mea ma deranjeaza cu muzica simfonica Ommmm Ommmm Buna ziua. Chiriasii de deasupra mea asculta muzica simfonica si se aude prin pereti si asta imi creaza o stare de discomfort, chiar imi este teama sa nu ma ... (vezi toată discuția)
vecini neintelegatori. Georgiana R Georgiana R Buna ziua. Am si eu o nelamurire in legatura cu linistea publica. Eu stau la bloc si de vreo doua - trei saptamani un vecin , care de fapt sta in scara de ... (vezi toată discuția)