Buna ziua,
Doresc sa-mi infiintez un SRL domeniu activitate transporturi marfuri generale. As avea urmatoarele intrebari:
1. Sunt obligata sa deschid si punct de lucru, sau este suficient doar sediul social? Motiv - voi incheia contract cu o casa de expeditii care va lucra cu utilitara, deci practic eu nici nu voi vedea masina. La ei va fi parcata, ei vor lucra cu ea, eu doar voi emite facturile.
2. Sediul social va fi in Oradea, casa de expeditii va fi in Bucuresti, implicit si soferul va fi angajat din Bucuresti. Cum rezolv cu AJOFM? Repartitie, loc vacant, etc. Nu pot sa pun fiecare sofer sa vina la Oradea sa-si ia repartitie.
3. In mod ocazional, in timp, voi putea intermedia un transport? (nu regim de casa de expeditie intrucat stiu ca o CE trebuie sa indeplineasca mai multe conditii).
La succesiunea anterioara am apelat la instanta. In cazul de fata eu nu am nici un interes sa fac succesunea, doar ca nu vreau ca tata sa vanda casa; sa traiasca acolo linistit doar.
De ce spuneti "in cazul meu 1/2 din bani"? E tata, eu si un frate. cum sa beneficiez eu de jumatate din ei?
Spuneti-mi va rog, daca la Masa succesorala intra si banii din cont, ce suma se ia in considerare? suma de la data inceperii succesiunii sau suma de la data decesului mamei?
Cum pot afla eu si fratele meu cati bani sunt? Dintr-o experienta anterioara asemanatoare, o avocata a spus ca soldul contului bancar este confidential iar eu ar fi trebuit sa platesc taxa de timbru pe suma pe care o estimez eu ca o avea defunctul.
1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea mea? Mentionez ca am o relatie ostila cu el dintotdeauna, dar im mod special de dupa decesul mamei.
2 - Tata are pamant dobandit inaintea casatoriei cu mama. In urma mariajului, acesta a ajuns bun comun? Intra la masa succesorala?
3 - Ce se intampla cu banii din cont? (deloc putini)
Multumesc
Am angajat o avocata care a depus in intampinare cerere de reconventionare....Atitudinea dansei insa ne descurajeaza putin, cu toate ca inainte de semnarea contractului si achitarea onorariului, era foarte optimista...Ce sa mai, pe scurt, ne-am inteles bine, unchiu a murit, matusa a racit relatiile si a deschis succesiunea fara sa ne anunte macar din bun simt. facem parte din familii sa spunem bine crescute, discutii despre bani,ajutoare de inmormantare, sau alte subiecte mai delicate au avut loc departe de gura satului, din pacate nu avem martori prea concludenti.
Buna ziua,
Inainte de toate, mentionez: relatie de rudenie foarte frumoasa si stransa.
Fratele a 2 surori decedeaza in luna mai 2011. Inmormantare pregatita de sotie cu ajutor de la nepot, refuza orice ajutor banesc din partea surorilor, spunand ca se descurca. Surorile, de bun augur si f mult bun simt, nici nu se gandesc sa aduca aminte de mosteniri,bani,pretentii, cu atat mai putin in acele momente extrem de grele. Ele au vrut sa o lase pe sotia in varsta (70 ani) sa-si duca batranetile linistita. Insa surpiza, la exact 6 luni si 12 zile, ""saraca batranica"" a dat fuga la notar sa deschida succesiunea fara sa anunte pe nimeni. Printr-o conjunctura, surorile au fost anuntate de aceasta vizita de la o terta persoana, iar in urma telefonului dat la notar, notarita suspenda actiunea si trimite partile la judecata.
Intrebare mea este daca intradevar daca au trecut cele 6 luni in care nu a avut loc acceptare tacita sau expresa, sansele sunt de 100% in favoarea sotiei.
Motivul pentru care am vrut sa mergem mai departe in judecata si dorim acceptarea succesiunii: sotia defunctului este de rea credinta, daca ar stii defunctul cum se comporta,ce vorbeste si ce a facut cu surorile lui, s-ar rasuci in mormant.