Buna ziua, am cumpărat acum 10 ani o mansarda pt care am dat un avans urmând să achit restul in momentul in care ies actele, doar ca firma a dispărut , au avut ceva pb cu legea , banii nu i am mai dat dar nici acte nu avem ...intabulare, autorizații
De cateva luni am inceput sa facem demersuri în acest sens
De curând am aflat ca as putea deveni proprietar deoarece după 3 ani plata se prescrie. Ma puteti sfătui in acest sens cum sa procedez?
mai sunt nelamurita cu ceva daca se poate sa ma lamuriti, fostul sot mai are un copil pe care il creste, deci nu plateste pensie alimentara pt el, nu e casatorit cu actuala, dar probabil e recunoscut in certificat si il creste, deci daca el mai are un copil pe care il creste tot la max 1/3 din venit impartit la cei 2 copii ma incadrez?
da, iau crescut considerabil, mai ales ca de la 1 decembrie mai creste salariul cu 25 la suta
dar eu nu am luat in calcul ca el intre timp a mai facut un copil, are importanta?multumesc
bani de avocat nu am deci cred ca ar trebui sa depun o actiune in instanta, dar v-as ruga daca imi puteti spune cum ar trebui sa procedez si ce acte mi-ar trebui
buna seara
sunt divortata de cativa ani buni, am un baiat si primesc o pensie alimentara in valoare de 220ron, sunt bugetara si in ultimul timp salariile s-au majorat si mai ales ca de la 1 decembrie vor fi marite iar cu 25% si din acest as vrea sa maresc si pensia alimentara dooar ca nu prea stiu cum sa procede
v-as ruga daca ma puteti ajuta cu urmatoarele:
-ce acte imi sunt necesare
-avand in vedere faptul ca salariile se maresc cu 1 decembrie si eu salariul pe decembrie il iau in ianuarie pe 12 cand ar trebui sa depun dosar, pot sa depun acum in decc sau sa astept in ianuarie
As vrea sa mentionez ca fostul sot lucreaza in aceeasi institutie
-stiu ca trebuie sa depun o cerere , este o cerere tip pe care o gasesc la tribunal sau o fac eu de mana si in acest caz cam cum ar trebui sa sune ca nu prea ma pricep
-eu nu as vrea sa fiu prezenta la proces, este necesar?
multumesc frumos
va mai deranjez cu o intrebare, pt investirea hotararii cu formula definitiva si irevocabila imi trebuie taxa de 4 lei si timbru fiscal de 0.30, ma gandeam daca vreau sa fac mai multe copii ale hotararii imi trebuie mai multe timbre? avand in vedere ca doar acum imi trebuie 2...una pt mine, una pt cand fac CI al baiatului si ca sa am legalizate
multumesc pt raspuns si promptitudine
buna ziua, am o mica problema si as dori sa ma ajutati daca se poate
acum 3 ani am divortat, iar in urma hotararii de divort scrie ca trebuie sa revin la numele de dinainte de casatorie, dar am tot neglijat si nu mi l-am schimbat
peste cateva zile baiatul meu face 14 ani si ma gandeam daca nu voi avea probleme si nu ii voi putea face buletinul daca nu mi l-am schimbat si eu
si probabil ca va trebui sa ma duc si la judecatoria civila care a dat sentinta la registratura pentru ca mie mi-a venit hotararea prin posta si am crezut ca asta e tot, dar o colega mi-a zis ca nu ...trebuie sa merg la registratura
oare voi putea face bulettinul baiatului cu buletinul actual?