avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin copil

buna ziua, am o mica problema si as dori sa ma ajutati daca se poate
acum 3 ani am divortat, iar in urma hotararii de divort scrie ca trebuie sa revin la numele de dinainte de casatorie, dar am tot neglijat si nu mi l-am schimbat
peste cateva zile baiatul meu face 14 ani si ma gandeam daca nu voi avea probleme si nu ii voi putea face buletinul daca nu mi l-am schimbat si eu
si probabil ca va trebui sa ma duc si la judecatoria civila care a dat sentinta la registratura pentru ca mie mi-a venit hotararea prin posta si am crezut ca asta e tot, dar o colega mi-a zis ca nu ...trebuie sa merg la registratura
oare voi putea face bulettinul baiatului cu buletinul actual?
Ultima modificare: Marți, 15 Mai 2012
carmenstruna, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:07, 15 Mai 2012
Nu puteti pana nu va schimbati dvs. cartea de identitate.

Colega dvs. are dreptate, hotararea judecatoreasca trebuie investita cu formula definitiva si irevocabila; detalii despre procedura puteti citi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

De-abia dupa ce va veti face dvs. CI puteti merge cu copilul la Evidenta Persoanelor pentru cartea lui de identitate.
multumesc pt raspuns si promptitudine
va mai deranjez cu o intrebare, pt investirea hotararii cu formula definitiva si irevocabila imi trebuie taxa de 4 lei si timbru fiscal de 0.30, ma gandeam daca vreau sa fac mai multe copii ale hotararii imi trebuie mai multe timbre? avand in vedere ca doar acum imi trebuie 2...una pt mine, una pt cand fac CI al baiatului si ca sa am legalizate
Nu ne deranjati :)

Pentru cartile de identitate nu aveti nevoie de copii legalizate, ci de copii simple (fotocopii), pentru ca veti prezenta sentinta in original iar la dosare vor ramane doar fotocopiile.
In general asa vi se cere pe unde aveti nevoie: originalul + fotocopia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire sentinta de divort PopaL PopaL Imi puteti spune va rog sentinta de divort trebuie investita ca definitiva? Procedeul si taxele ce trebuie sa le platesc? (vezi toată discuția)
Divort - schimbare de nume stratu23 stratu23 buna tuturor.sunt noua aici deci nu prea stiu cum stau lucrurile.as dori va rog frumos sa stiu ce se intampla daca nu ti-ai schimbat buletinul dupa divort.am ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? danyela78 danyela78 buna ziua divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)