avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... divort - schimbare de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

divort - schimbare de nume

buna tuturor.sunt noua aici deci nu prea stiu cum stau lucrurile.as dori va rog frumos sa stiu ce se intampla daca nu ti-ai schimbat buletinul dupa divort.am divortat acum cativa ani si nu miam schimbat buletinul schiar daca asa scrie in sentinta:sa revin la numele anterior.acum am primit acasa o citatie in care scrie sa ma prezint la tribunal in bucuresti pt acel divort cu revenire la numele anterior.as vrea sa stiu ce se intampla daca ma prezint sau nu si ce trebuie sa fac in sensul asta?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:06, 30 Octombrie 2012
Schimbati-va de urgenta cartea de identitate.
Sentinta de divort trebuie sa fie legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila (daca nu ati facut acest demers atunci cand trebuia), cititi detalii aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Mergeti la Evidenta Persoanelor de care apartineti cu:
- actul de identitate si cartea de alegator, daca o mai aveti
- certificatul de nastere, original + copie
- sentinta cu mentiunea definitiva si irevocabila, original si copie
- actul de spatiu
- daca aveti copii sub 14 ani, cu certificatele lor de nastere in original si copie
- chitantele a 2 taxe, una de 7 lei si una de 4 lei pe care le platiti la Impozite si Taxe (sau la ghiseu, daca sunt organizati asa).

In opinia mea trebuie sa va prezentati, insa daca aveti cartea de identitate cu numele la care trebuia sa reveniti si citatia este pentru aceasta problema, va fi ok.
Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare eliberare buletin , cand titularul este casatorit si divortat in spania betty_dumy betty_dumy buna ziua. Cumnata mea ( eu sunt imputernicita sa umblu ptr eliberarea buletinului) sa casatorit,a nascut si divortat in Spania fara sa anunte ambasada la ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate nixnix nixnix buna seara ce acte sunt necesare pt elib de carte de identitate in urma divortului si implicit in schimbarea numelui dar si schimbarea mentionez ca imi voi ... (vezi toată discuția)
Acte necesare schimbare carte de identitate dupoa casatorie simion lenuta simion lenuta ce acte imi imi sunt necesare pentru schimbare de C.I. dupa casatorie? (vezi toată discuția)