buna seara
sunt divortata de cativa ani buni, am un baiat si primesc o pensie alimentara in valoare de 220ron, sunt bugetara si in ultimul timp salariile s-au majorat si mai ales ca de la 1 decembrie vor fi marite iar cu 25% si din acest as vrea sa maresc si pensia alimentara dooar ca nu prea stiu cum sa procede
v-as ruga daca ma puteti ajuta cu urmatoarele:
-ce acte imi sunt necesare
-avand in vedere faptul ca salariile se maresc cu 1 decembrie si eu salariul pe decembrie il iau in ianuarie pe 12 cand ar trebui sa depun dosar, pot sa depun acum in decc sau sa astept in ianuarie
As vrea sa mentionez ca fostul sot lucreaza in aceeasi institutie
-stiu ca trebuie sa depun o cerere , este o cerere tip pe care o gasesc la tribunal sau o fac eu de mana si in acest caz cam cum ar trebui sa sune ca nu prea ma pricep
-eu nu as vrea sa fiu prezenta la proces, este necesar?
multumesc frumos
bani de avocat nu am deci cred ca ar trebui sa depun o actiune in instanta, dar v-as ruga daca imi puteti spune cum ar trebui sa procedez si ce acte mi-ar trebui
Faceti o cerere pe calea ordonantei presedintiale. Cred ca gasiti model si pe net. Trimiteti tatalui un mail si cereti-i intai sa majoreze el pensia. Mailul si eventuale alte dovezi le depuneti la judecatoria din raza dvs de domiciliu in 2 exemplare. Cererea e scutita de taxa. La sfarsitul ei scrieti ce probe doriti: inscrisuri (adev de salariu de la locul de munca, de la directia taxe si impozite, anaf), martori, interogatoriu.
Depuneti cat mai iute actiunea deoarece pensia se plateste de la data introducerii cererii.
Succes.
Au crescut veniturile tatalui?
Este o conditie esentiala.
La astfel de actiuni e suficient sa o faceti in scris si sa rezulte ce vreti si instanta va ajuta.
Nu va trebuie mare riguroazitate juridica dar se tine cont de cresterea venitului tatalui in cazul dvs.
da, iau crescut considerabil, mai ales ca de la 1 decembrie mai creste salariul cu 25 la suta
dar eu nu am luat in calcul ca el intre timp a mai facut un copil, are importanta?multumesc
Pensie alimentara
ramonabr
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti daca copilul meu care a implinit varsta de 18 ani si este inca clasa a-XI-a are dreptul mai departe la pensie alimentara din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
ramo79na
Buna ziua,
Sunt divortata de tatal copilului meu, in varsta de 9 ani, iar copilul mi-a fost incredintat mie. Tatal plateste pensie alimentara. Peste 3 luni, ... (vezi toată discuția)