avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate alexus2

Activitate alexus2

Răspuns la discuția Este legala citarea prin telefon?
este legala si citatia prin telefon introdusa prin legea 202/2010
mi s-a incalcat dreptul la proprietate de catre primarie. aceasta a contractat o firma pentru asfaltarea drumului insa s-a intrat cativa metri pe terenul meu, prin asfaltare. impotriva cui pot depune plangere , primariei - primarului sau firmei ?
Răspuns la discuția Declaratie mincinoasa
albertokurtyan a scris:

In faza de judecata a procesului penal, inculpatul poate avea trei atitudini:
- sa nu dea nicio declaratie;
- sa dea o declaratie nesincera;
- sa dea o declaratie sincera.

Inculpatii vinovati care vor sa isi acopere faptele vor da declaratii nesincere, bineinteles.
Judecatorul va aprecia nesinceritatea si va pronunta o sentinta mai drastica, fara sa acorde circumstante atenuante.

Dat fiind ca inculpatul nu este martor, inculpatul nu poate fi acuzat de marturie mincinoasa potrivit art. 260 alin. (1) C. pen.

Singura sanctiune pentru declaratii nesincere ale inculpatului este excluderea (inlaturarea) acestora din probatoriu.

Art. 317 spune :"Judecata se margineste la fapta si la persoana aratata in actul de sesizare a instantei"

Inculpatul nu poate fi acuzat sau judecat pentru declaratiile pe care le face in apararea sa.

Alberto Kurtyan

nu am gasit acest text in art 317, referitor la inculpat. aveti un link catre o hotarare sau decizie in acest sens ?