eu am inteles altceva din motivarea instantei.
Textul aplicabil creditorului în materia executării silite îl reprezintă art. 817 NCPC și care se referă expres la creditorul debitorului coproprietar ori codevălmaș și care are dreptul să ceară partajul, dar evident pe calea dreptului comun și nu pe calea contestației la executare.
Creditorul ar fi putut interveni doar într-o contestație la executare formulată de debitor sau terțul coproprietar cu debitorul urmărit, invocând impediment la executare starea de coproprietate la care creditorul poate formula cerere convențională prin care să ceară instanței să depună partajul bunului.
Dar cum creditoarea din cauză nu a formulat o acțiune pe dreptul comun, cum ar fi fost cazul, sau chiar dacă a formulat-o, a înțeles să o modifice ulterior într-o contestație la executare și, având în vedere că reclamanta în calitate de creditor nu putea să promoveze o contestație la executare solicitând partajul, ea putând doar să intervină cu reconvențională într-o contestație la executare formulată de debitor ori terțul coproprietar, în mod corect prima instanță a respins contestația la executare ca inadmisibilă.
Detalii:
[ link extern ]