As avea nevoie sa stiu daca exista vreo sansa sa preschimb in Bucuresti un certificat de nastere vechi emis in Craiova sau trebuie sa merg tot acolo sa il iau pe cel in format international? Daca se poate, m-ar ajuta sa stiu unde trebuie sa merg si ce acte mi-ar trebui.
De asemenea, m-ar interesa si certificatul de celibatar daca l-as putea obtine tot din Bucuresti, de la ce institutie si ce acte mi-ar fi necesare.
1. Inteleg ca este suficient procesul verbal. Nu mai trebuie depus la dosar si noul statut semnat? In actele cerute la avizierul judecatoriei nu este mentionat un astfel de document.
2. Tot la avizier la judecatorie pentru schimbarea statutului se cere procesul verbal si hotararea adunarii generale in 4 exemplare autentificate sau certificate de avocat (2 originale si 2 legalizate).
intrebare:
Pot avea intr/un singur document atat hotararea AG cat si procesul verbal si la sfarsitul documentului sa semneze toti membrii participanti sau trebuie doua documente diferite: AG si procesul verbal?
Doresc sa modific statutul unei asociatii pe care o preiau de la un prieten.
Asociatia a avut in 2000- 20 de membrii fondatori. Intre timp 17 dintre acestia si-au depus cererea de retragere din calitatea de membri ai asociatiei.
Intrebarea1: noul statut de cine trebuie semnat, de actualii membrii sau de cei trei membrii fondatori care au ramas in asociatie?
Intrebarea2: pot in acelasi dosar juridic sa depun: modificare nume, modificare statut si un nou consiliu de conducere?
Va multumesc. Toate celelalte sfaturi pe care le-am primit de la dumneavoastra au fost profesioniste si pertinente si mi-au fost de un real ajutor in demersurile administrative.
Imi cer scuze. Intrebare 2 se referea la schimbarea numelui asociatiei. Daca schimb numele asociatiei, este suficient doar la registrul ongului sau trebuie tot prin judecatorie. (Stiu ca este un procedeu mai complicat, dar vechimea si rulajul unei asociatii sunt puncte eliminatorii in finantarile europene.)
1. daca nu vreau sa modific sediul si statutul, ci doar consiliul director si componenta membrilor, este nevoie de dosar in judecatorie?
2. dupa schimbarea asociatiei, trebuie depus dosar la judecatorie?
Va multumesc pentru raspuns. As mai am cateva intrebari:
1. pentru ca toti cei 20 de membrii sunt fondatori si cu drept de vot si toti se vor retrage din asociatia si din functiile detinute, putem face o singura cerere in care sa ii includem pe toti acesti 20 de membrii, cu semnatura individuala in dreptul fiecaruia?
2. ce inseamna autentificat - Statutul/procesul verbal autentificate? Semnate de noul Consiliul director, de vechiul, sau trebuie mers la notar?
3. Este nevoi sa angajez un avocat pentru aceste demersuri care sa tina legatura cu judecatoria?
4. Cat dureaza procesul juridic de la depunerea dosarului la judecatorie? Pot face angajari in asociatia pana cand primesc de la judecatorie aprobarea modificarilor?
5. Denumirea asociatiei as putea-o schimba in acelasi dosar sau trebuie sa fac un altul?
As vrea sa preiau o asociatie de la un prieten si as vrea sa stiu care sunt demersurile legale ce trebuiesc efectuate. Asociatia nu a fost activa in ultimii cativa ani, are 20 de membrii oficiali, dar inactivi. M-ar interesa pasii cronologici pe care ar trebui sa ii fac, dar si costurile aproximative implicate. De asemenea orice alt lucru care m-ar putea ajuta in aceasta decizie. Va multumesc anticipat.