avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate elenusav

Activitate elenusav

Foarte bine. Daca o sa incasez bani din contractul de prestari servicii atat cat sa acopere indemnizatia pe perioada dublata de contract, cat si flecurile mele la pantofi, ma gandesc; :) sa mi-i opreasca. daca nu, atunci renunt la contract, raman cu somajul si nu mai dau nimic inapoi. O lege de doi bani! si ne mai plangem ca suntem o tara de asistati social. va multumesc!
Am inteles. Statul nu incurajeaza munca sub nicio forma. Si daca nu aduc la cunostinta agentiei despre contractul de prestari servicii? Probabil la depunerea declaratiilor angajatorului, o sa-mi inceteze plata indemnizatiei. la ce altceva m-as putea astepta? Va multumesc!
Buna ziua,
Pot beneficia in continuare de ajutor de somaj daca inchei un contract de prestari servicii pe durata de 3 luni, cu o valoare de pana la 1000 lei brut? as fi platita la lucrari. asa ca pot incasa si 200 lei dar maxim cca 700. cum trebuie sa procedez?
In speranta ca voi primi un raspuns profesionist, va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie strigatoare la cer. lichidarea aferenta lunii iunie trebuia sa-mi fie virata in data de 14.07.2012. inca de la angajare firma mi-a solicitat sa-mi fac card de salarii la o banca desi eu aveam un card la o alta banca. mi s-a spus ca numai asa si la respectiva banca se vireaza salariile in aceasta firma. ok. m-am conformat si mi-am facut card de salarii acolo unde mi s-a cerut. timp de un an nu a fost nicio problema. acum mi se solicita OBLIGATORIU sa-mi ridic banii din casieria firmei desi toti ceilalti angajati si-au primit banii pe card la data stabilita. mentionez ca la data chenzinei ca si acum sunt in concediul medical. nu vor sa-mi depuna banii in card. spun ca trebuie sa vin sa-i ridic personal sau prin procura notariala. de ce??? exista vreo lege prin care sa ma oblige sa fac asta?? cum trebuie sa procedez pentru a-mi primi drepturile salariale pe card asa cum s-a intamplat INTOTDEAUNA??
aveti dreptate...ne taram si noi, oamenii de rand, pe caldaramul "Romaniei lor"...si... atat!!!!
va multumesc!!
@ ondino

orice om de pe planeta, credeti ca ar rezolva cea mai simpla problema de acest gen, inclusiv deplasarea, intro ora??? sincer...mi se pare absurd! dar cine te asculta in tara asta de doi bani??!!! sper din tot sufletul ca cine a creat aceasta ineptie sa aiba nevoie NUMAI de zile de concediul medical! :confused:
va multumesc!!!!
Buna ziua,

Cine si ce verifica in cazul concediului medical? spre exempu: am concediul medical, mi s-a rupt coronita de pe un dinte si trebuie sa ajung la stomatolog. cum procedez? daca in lipsa mea sunt controlata...
Va multumesc!
tudorvaleriu a scris:

1. Normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate precizeaza:

Art. 38. - (1) Plãtitorii de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate au obligaţia sã elibereze asiguratului adeverinţe din care sã rezulte numãrul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporarã de muncã avute în ultimele 12 luni, în vederea acordãrii certificatelor de concediu medical.

2. - Daca angajatporul refuza sa va elibereze adeverinta ca adresati cu o sesizare la ITM care il poate amenda si poate dispune ca masura sa va elibereze adeverinta.
- De asemenea va puteti adresa instantei de judecata pentru a cere sa fiti despagubita pentru pierderile suferite.


va multumesc mult!

simonaoprica a scris:

Din cate stiu eu,adeverinta se solicita de catre medicul de familie ce elibereaza trimitere catre medicul specialist.Banuiesc ca nu ati aflat astazi ca aveti programare la medicul specialist.Angajatorul va va elibera adeverinta,dar ganditi-va ca poate nu avea cine sa v-o semneze.Asa ca sa fim rezonabili,daca ati solicitat un document in ultima clipa va asumati unele riscuri.


va rog sa cititi cu atentie:"mi s-a cerut de catre medic adeverinta de salariat din ziua in care ma prezint la cabinet. asadar am solicitat-o azi dimineata la firma si nu mi s-a dat." cine credeti ca-mi elibera ieri o adeverinta cu data de azi???? adeverinta se solicita de medic pacientului, nu altcumva. cel putin asa mi s-a cerut.
ma poate ajuta cineva????


buna ziua,

am solicitat prin email catre secretariat si patronul firmei, o adeverinta de salariat ce-mi era necesara la medic astazi. mi s-a cerut de catre medic adeverinta de salariat din ziua in care ma prezint la cabinet. asadar am solicitat-o azi dimineata la firma si nu mi s-a dat. datorita acestui fapt eu am pierdut o programare la medicul specialist. ce pot face in acest caz??? cum pot obtine aceasta adeverinta??? multumesc!