O matusa vrea sa deschita succesiune pentru casa + terenurile strabunicilor. Mostenitori sunt matusa, un unchi si eu+sora mea (mama fiind decedata).
Mentionez ca este in discutie mostenirea de la strabunici, bunicii fiind decedati.
Daca vrem fiacere din noi cota parte la casa (este o runina, dar inca figureaza ca si casa la primaria locala) si la terrenuri avem nevoie de expert pentru a imparti?
Matusa vrea sa faca succesiunea prin tribunal. In afara de expertiza, de ce altceva mai trebuie sa tinem cont?
Detin un PFI pe Kinetoterapie iar sediul fiscal este acelasi cu locuinta personala. O parte din activitate o desfasor la acest sediu.
Ce cheluieli, sau ce procent se deconteaza pe firma? Ma gandesc la telefon, curent, intretinere.
Pentru a putea deconta, trebuie trecute toate contractele pe numele firmei?
Am inteles ca nu, si ca pot deconta un anumit procent din aceste cheltuili. Este adevarat?
As dori sa aflu daca contractul de comodat trebuie sa il facem la notar sau intre parti.
Sotul meu are firma in regim PFI (persoana fizica independenta ce desfasoara activitati libere). Pentru desfasurarea activitatolor el foloseste masina personala.
Masina este luate prin credit auto. Creditul este pe numele meu si la fel si masina este tot pe numele meu. In talonul masini l-am trecut si pe sotul meu.
Pentru a putea folosi masina in interese de servici, am inteles ca trebuie sa facem un contract de comodat. Acest contract poate fi incheiat inte noi, sau trebuie inregistrat la un notar?