avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune unei case+terenuri are nevoie de expertiza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune unei case+terenuri are nevoie de expertiza?

Buna ziua,

O matusa vrea sa deschita succesiune pentru casa + terenurile strabunicilor. Mostenitori sunt matusa, un unchi si eu+sora mea (mama fiind decedata).

Mentionez ca este in discutie mostenirea de la strabunici, bunicii fiind decedati.

Daca vrem fiacere din noi cota parte la casa (este o runina, dar inca figureaza ca si casa la primaria locala) si la terrenuri avem nevoie de expert pentru a imparti?

Matusa vrea sa faca succesiunea prin tribunal. In afara de expertiza, de ce altceva mai trebuie sa tinem cont?

Multumesc,
Alina
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:33, 10 Februarie 2014
Procedura impune prezentarea la notar si numai daca partile nu se inteleg, la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)