avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune unei case+terenuri are nevoie de expertiza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune unei case+terenuri are nevoie de expertiza?

Buna ziua,

O matusa vrea sa deschita succesiune pentru casa + terenurile strabunicilor. Mostenitori sunt matusa, un unchi si eu+sora mea (mama fiind decedata).

Mentionez ca este in discutie mostenirea de la strabunici, bunicii fiind decedati.

Daca vrem fiacere din noi cota parte la casa (este o runina, dar inca figureaza ca si casa la primaria locala) si la terrenuri avem nevoie de expert pentru a imparti?

Matusa vrea sa faca succesiunea prin tribunal. In afara de expertiza, de ce altceva mai trebuie sa tinem cont?

Multumesc,
Alina
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:33, 10 Februarie 2014
Procedura impune prezentarea la notar si numai daca partile nu se inteleg, la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)