avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate leticia

Activitate leticia

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat.... daca ma puteti ajuta.
Sora mea a nascut recent dar pentru ca nu a lucrat cu contract de munca nu poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului(este vorba de Spania)
A lucrat cu contract dar nu are numarul de zile corespunzator.Timp de 2 ani i-am facut in tara un contract(cu minimul pe economie in acel moment in ideea sa-i mearga vechimea macar aici).
Din Spania i s-a spus ca daca a avut contract in tara poate sa aduca de aici dovada si sa i se ia in calcul.
Ce vreau sa va intreb este unde anume trebuie sa meargem(la sanatate, la pensii) si ce anume trebuie sa cerem?
Va multumesc anticipat.
Mai am o mare rugaminte.Stiti cumva daca am vreo sansa sa pot depune dosarul de somaj fara adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002(aceea care prevede cat s-a platit la somaj cu ce ordin de plata)?
Problema este ca s-au pierdut niste acte la fosta firma si doamna contabila nu mai gaseste ordinele de plata nici declaratiile.Iar sambata imi expira o adeverinta de la Adm. Financiara si vroiam sa stiu daca pot sa merg asa si sa o aduc mai incolo daca or mai gasi ceva din firma aia.
Va multumesc frumos.
Mai am o mare rugaminte.Stiti cumva daca am vreo sansa sa pot depune dosarul de somaj fara adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002(aceea care prevede cat s-a platit la somaj cu ce ordin de plata)?
Problema este ca s-au pierdut niste acte la fosta firma si doamna contabila nu mai gaseste ordinele de plata nici declaratiile.Iar sambata imi expira o adeverinta de la Adm. Financiara si vroiam sa stiu daca pot sa merg asa si sa o aduc mai incolo daca or mai gasi ceva din firma aia.
Va multumesc frumos.
Va multumesc frumos.
Va multumesc.
Dar adeverinta de venit de la Adminidtratia Financiara? Este buna cea pe care am scos-o de la Adm. Financiara din localitatea de domiciliu sau imi trebuie de aici?
Buna ziua,
As vrea daca se poate sa ma lamuresca si pe mine cineva legat de cateva aspecte privind somajul:
1. Nu sunt din Bucuresti dar mi-am facut viza de flotant. In cazul acesta am dreptul sa iau somaj de aici.Problema este unde trebuie sa merg sa depun actele pentru somaj? La sediul din Spataru Preda sau in alta locatie?
2. Pentru somaj este nevoie de o adeverinta de venit pe care am scos-o din localitatea de domiciliu.Trebuie sa scot o astfel de adeverinta si de aici din Bucuresti.
Daca ma puteti ajuta v-as fi recunascatoare intrucat nu stiu unde sa ma indrept.
Răspuns la discuția sesizare ITM
In sfarsit s-a platit somajul.Acum trebuie sa incep sa strang actele pentru somaj printre care si cartea de munca.
Nu stiu exact cum sa procedez.Eu mi-am scos o adeverinta precum ca nu realizez alte venituri din localitatea de domiciliu.
Acum ca am viza de flotant trebuie sa scot o adeverinta si din Bucuresti? Si presupun ca la administratia financiara unde am resedinta?
Credeti ca am vreo sansa sa obtin de la somaj adeverinta prevazuta la art. 18 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj?
Eu am trimis mai demult aceasta adeverinta la servici pentru a mi-o completa dar nu am primit-o inca.Ma gandesc ca este mai rapid daca merg la somaj?
Va multumesc anticipat.
In primul rand va multumesc.
Am fost la ITM si asa cum m-am asteptat nu am rezolvat nimic.D-na inspector este foarte expeditiva.M-a intrebat numarul de dosar lucru pe care nu am de unde sa-l stiu.I-am spus firma si mi-a raspuns ca are vreo 20 de carnete si ca asteapta pe cineva de la firma sa rezolve nu stiu ce probleme.
Sa stiti ca m-am gandit sa-mi platesc singura somajul numai sa scap odata de asteptarea asta dar nu se poate.
Inca o problema, eu nu sunt din Bucuresti. Mi-am facut viza de flotant acum 2 luni.Pot depune dosarul la Bucuresti sau in localitatea de domiciliu?
buna ziua,
Daca ma poate lamuri cineva cum este cu somajul.
Ar trebui sa fiu in somaj dar inca nu mi s-a dat cartea de munca si nici somajul nu s-a platit.
Mi s-a incheiat CIM in 31.08.09 iar somajul cred ca nu este platit de prin martie aprilie 2009.
Am vreo sansa sa depun dosarul?
Bunu ziua,
Am nevoie de putin ajutor.
Am fost data in somaj din august dar inca nu am reusit sa fac dosarul de somaj.
Nu am primit inca cartea de munca pentru ca nu mi s-a platit somajul.
Pot sa-mi platesc singura somajul si sa depun odata dosarul?
Si in ceea ce priveste adeverinta pentru somaj privind baza de calcul, pot sa o iau de la somaj pentru ca daca ii astept pe cei de la servici sa o primesc cred ca ma prinde pensia din urma.
Va multumesc.