avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului in Spania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului in Spania

Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat.... daca ma puteti ajuta.
Sora mea a nascut recent dar pentru ca nu a lucrat cu contract de munca nu poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului(este vorba de Spania)
A lucrat cu contract dar nu are numarul de zile corespunzator.Timp de 2 ani i-am facut in tara un contract(cu minimul pe economie in acel moment in ideea sa-i mearga vechimea macar aici).
Din Spania i s-a spus ca daca a avut contract in tara poate sa aduca de aici dovada si sa i se ia in calcul.
Ce vreau sa va intreb este unde anume trebuie sa meargem(la sanatate, la pensii) si ce anume trebuie sa cerem?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:30, 6 Aprilie 2012
la casa de pensii, la somaj si la casa de asigurari de sanatate... solicitati adeverinta pentru perioada respectiva, cum ca ati contribuit si platit taxele aferente salariilor conform contractului de munca incheiat
1. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu o ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aiba venituri din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si indemnizatie Daiana89 Daiana89 Buna ziua, Am si eu o problema,sunt angajata din luna aprilie si am aflat ca sunt insarcinata in aprox 2 luni.Pot face ceva pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alina_29 alina_29 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Vechimea pt. a beneficia de indemnizatie pentru ccc florichiroiu florichiroiu buna ziua, eu sunt insarcinata in 3 luni si nu am vechime in munca decat 6 luni ,magazinul in care lucrez din luna noiembrie se va inchide peste 2 zile si ... (vezi toată discuția)