avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil?

Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a acesteia...dar mi s-a spus ca imi lipseste 1 luna din cele 12 necesare anterior nasterii copilului. Anul trecut am lucrat in probe de lucru o saptamana la o crama...ore pentru care am fost platita..si am semnat o hartie conform careia mi s-au oprit din bani , cotizatiile necesare catre stat. Am intrebat contabila daca imi poate elibera o adeverinta pentru acele ore lucrate..care sa demonstreze ca am fost platita si am platit catre stat cotizatiile respective..si mi s-a spus ca nu au efectuat nici o plata. Acum eu ce pot face? Pot plati eu catre casa de pensii si la somaj...pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 3 Iunie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie si nici nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri asa cum am spus mai sus.

3. - Daca ati nascut in martie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt aprilie 2013 - martie 2014.
- Spuneti ce statut aveti in fiecare din aceste 12 luni ca sa vedem daca aveti vreo posibilitate de a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil catalina86 catalina86 Buna ziua! Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna martie 2014. Pe 12 septembrie imi expira contractul la locul actual de munca, unde am implinite 11 luni ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Primirea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata cotei de contributie de 0,85% la cass? Simona_Mereu Simona_Mereu Sunt PFA din noiembrie 2012 si am platit pana acum impozitul pe venit si cotizatia CASS stabilite prin deciziile emise de la Finante. Acum sunt gravida in 36 ... (vezi toată discuția)