Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Am nascut la sfarsitul lunii martie o fetita pentru care am incercat sa fac totul pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a acesteia...dar mi s-a spus ca imi lipseste 1 luna din cele 12 necesare anterior nasterii copilului. Anul trecut am lucrat in probe de lucru o saptamana la o crama...ore pentru care am fost platita..si am semnat o hartie conform careia mi s-au oprit din bani , cotizatiile necesare catre stat. Am intrebat contabila daca imi poate elibera o adeverinta pentru acele ore lucrate..care sa demonstreze ca am fost platita si am platit catre stat cotizatiile respective..si mi s-a spus ca nu au efectuat nici o plata. Acum eu ce pot face? Pot plati eu catre casa de pensii si la somaj...pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului?
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu este o conditie si nici nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC ci numai obtinerea de venituri asa cum am spus mai sus.
3. - Daca ati nascut in martie 2014 cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt aprilie 2013 - martie 2014.
- Spuneti ce statut aveti in fiecare din aceste 12 luni ca sa vedem daca aveti vreo posibilitate de a beneficia de indemnizatie pentru CCC.