avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in luna martie 2014. Pe 12 septembrie imi expira contractul la locul actual de munca, unde am implinite 11 luni de activitate.
Ce pot face pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil?
Pana cand trebuie sa am CM?
Imi pot platii singura cartea de munca ca sa pot benefica de indemnizatie?
Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:15, 10 Septembrie 2013
1. - Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studnta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- In cazul dvs. cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt aprilie 2013 - martie 2014.
- Plata contributiilor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Daca anterior inceperii activitatii la actualul loc de munca ati mai lucrat undeva (pentru a avea 12 luni de stagiu de cotizare la somaj) atunci veti putea intra in somaj si de acolo veti putea beneficia de concedii medicale si de concediu de maternitate si apoi de CCC.

3. Daca nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj atunci va trebui ca incepand din octombrie sa va gasiti un loc de munca fie si cu timp partial (chiar 1 ora pe zi sau pe saptamana) pana veti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului karin_petnehazy karin_petnehazy Buna ziua! Am avut un contract de munca pe termen limitat pana la 15 februarie. Imediat dupa aceasta data am ramas insarcinata. Urmez sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului symonane symonane Buna ziua! Eu lucrez la o firma din data de 11.02.2013 si am ramas insarcinata, eu ar trebui sa nasc pe 17.05.2014. Deoarece am o sarcina cu probleme o sa ... (vezi toată discuția)