Buna ziua,
Am si eu o problema,sunt angajata din luna aprilie si am aflat ca sunt insarcinata in aprox 2 luni.Pot face ceva pentru a beneficia de indemnizatie,avand in vedere ca am intrerupere 2 luni intre locul recent de munca si cel anterior?
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns!
Ms mult.
1. Plata contributiilor nu va ajuta sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasteii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (seleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. Ce statut ati avut in cele doua luni de munca?
ettorebariton:
1. Plata asigurarilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. - Retroactiv ar fi putut plati cel mult la sanatate.
- La pensie si somaj plata se face de la data incheierii contractului de asigurare.
In luna martie am primit niste bani de la fostul angajator,insa nu stiu daca apar undeva?Am inteles ca pot merge la casa de pensii sa solicit o adeverinta despre stagiul de cotizare?