buna ziua, eu sunt insarcinata in 3 luni si nu am vechime in munca decat 6 luni ,magazinul in care lucrez din luna noiembrie se va inchide peste 2 zile si nici vorba sa beneficiez de somaj... in momentul acesta am concediu medical pana pe 08 06.2013 ,dar nu stiu daca i-l mai ia in calcul, daca se inchide firma peste 2 zile ...exista cumva o alta solutie sa- mi platesc pt inca 6luni ca sa imi mearga vechimea???
1. Daca se inchide firma peste doua zile certificatul medical il depuneti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care il va plati.
2. Plata contributiilor la pensie, sanatate si somaj nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
3. - Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cel 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Puteti sa aveti si un contract individual de munca (CIM) cu timp partial (o ora pe zi sau pe saptamana) si veti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
buna ziua,va multumesc din suflet pt rapiditate si raspunsul dat.
va rog sa ma mai lamuriti cu o problema daca am inteles bine...
-daca iau concediu medical pana la nastere pot beneficia de indemnizatie CCC?
-eu la 21 de zile ma internez la maternitate pt concediu medical,iar la externare am nevoie de o adeverinta cu cate zile de concediu medical am avut pana in momentul de fata pt ca la 90 de zile trebuie sa merg la comisie,cine imi mai elibereaza o astfel de adev daca punctul de lucru se inchide?pot sa-mi dea cei de la casa de asigurari de sanatate daca depun medicalele la ei?
-si inca un lucru care cred ca trebuie sa il stiti:firma la care lucrez e formata din:
-firma mama cu care eu am contractul de munca incheiat,adica firma cu responsabilitate juridica
-si puncte de lucru in toata tara,eu am lucrat la un punct de lucru care se va inchide azi ,dar firma mama ramane
tot respectul pt persoanele care au infiintat acest site,este de mare ajutor
1. Daca punctul de lucru se inchide adeverinta o luiati de la sediul central al angajtorului.
2. In aceasta situatie certificatele medicale le prezentati la sediul central al angajatorului care le va plati.
3. Toate perioadele de concediu medical care intra in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
sa va descriu o situatie :
am fost internata de vineri,avand continuitate de la concediu medical,luni(ieri)mi s- a facut externarea si nu am putut lua concediul medical care este pana pe 8.06.2013 deoarece patroana ma tot duce cu vb ca e plecata pe nu stiu unde si nu are cine sa -mi semneze adeverinta,si mi-e teama sa nu imi zica ca de maine nu mai sunt angajata ei,azi fiind ultima zi cand mai este deschis punctul.(punctul esta in braila ,iar firma mama in gheorgheni jud. harghita)
va rog sa ma mai ajutati cu un sfat deoarece sunt disperata caci vine ziua de maine.