In OUG 125/27 decembrie 2011 la art 91 punctul 2 este plafonat venitul la care se aplica contributia individuala de asigurari sociale. Va rog sa ma luminez daca aici se refera si la plafonarea contributiei individuale pentru somaj.
Si totusi ANOFM a limitat baza de calcul ptr luna martie la de 5(cinci) ori salarul mediu brut pe economie diminuand indemnizatia de somaj destul de substantial. Care ar fi urmatorii pasi?
Multumesc
In luna martie 2012 am avut un venit brut de 132280 roni suma din care s-au retinut si virat toate contributiile la stat( impozit de 16%, CAS de 10,5%, Somaj de 0,5% si Sanatatede 5,5%) ptr toata suma. Dar la calculul indemnizatiei de somaj (ptr ca din 14.04.2012 sunt somer) ALOFM a invocat OUG 125/2011, art 91, alin 1si2 si baza de calcul ptr luna martie a considerat-o doar de 5 ori salarul mediu brut pe economie(adica 10585 roni). Este corect? Are legatura OUG 125/2012 cu calculul indemnizatiei de somaj? Daca as apela la instanta, credeti ca as avea castig de cauza? Mentionez ca prima pe care angajatorul mi-a dat-o in luna martie nu este o compesatie sociala nefiind acordata din motive imputabile angajatorului. Multumesc
eu cred ca ALOFM mi-a calculat gresit indemnizatia de somer neluand in calcul prima de plecare voluntara din societate(aceasta prima s-a facut din fondul de salarii oprindu-se toate taxele inclusiv cea ptr somaj). din acest motiv vreau sa ma adresez instantei de judecata. daca nu-mi va da dreptate instanta cine suporta toate cheltuielile?