avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate odoina2

Activitate odoina2

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

da, vor fi luate in calcul.

Am ieșit la pensie acum 7 ani.
Am depus împreună cu cartea de muncă în original și 2 adeverințe (în original) pentru "acord global" de la 2 instituții, care au făcut parte din dosarul de pensionare depus la casa de pensii.
Evident că, la vremea aceea, nu au fost luate în calcul!
Intrebare:
La recalcularea din septembrie, ele vor fi luate în calcul din oficiu? Avîndu-se în vedere că sunt în dosarul depus deja de 7 ani ...
Mulțumesc!
Multumesc.
Am depus Contestatia si de la ghiseu mi-au spus ca pot deschide procesul la Tribunal dupa 30 de zile. Voi astepta termenul.
B-)Am primit decizia de pensionare si are o MOTIVARE:

"prin care se respinge valorificarea veniturilor suplimentare (acord global, prime) din adeverintele nr...., intrucat acestea nu reprezinta sporuri cu caracter permanent prevazute in Anexa 15 din Normele de aplicare a prevederilor LG nr.263/2010 aprobate prin HG nr.257/2011".

Precizez ca aceste adeverinte, in original, le-am depus impreuna cu Cartea de Munca si restul actelor necesare dosarului de pensionare.
Sunt in perioada de 30 zile in care pot sa fac contestatia la faptul ca in adeverintele pe care le-am depus deja se precizeaza ca:
" ... in intervalul 1982-2001, ... a realizat venituri suplimentare la salariul tarifar (sub forma de acord global, venituri care au fost incluse in baza lunara de calcul CAS, cf. Decret nr. 389/1972 art1.(1), modificat si completat cum Legea nr. 49/1992 si OUG nr.2/1999, prin care angajatorii au fost obligati sa retina si sa vireze la Bugetul asigurarilor sociale de stat, contributiile asupra castigului brut, indiferent de forma in care s-a realizat, corespunzator legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza::
si urmeaza un tabel pe an/luna/acord global(lei)/prima, dupa care se concluzioneaza astfel:
"Precizam ca veniturile suplimentare au avut caracter permanent in intelesul Legii nr.49/1992 si al Legii nr.57/1974 si au constituit baza de calcul pentru pensie cf. Legii nr. 19/2000, art.23(1)pct.a.
Mentionam ca societatea a calculat si a virat contributia de asigurari sociale aferenta castigului brut realizat, conform legislatiei in vigoare.
Datele au fost extrase din statele de plata aflate in arhiva societatii.
S-a eliberat prezenta spre a servi la casa de pensii."

Nu stiu daca are relevanta faptul ca adeverintele au fost facute acum 4 ani in aprilie 2012.
Doresc o indrumare! Nu stiu cum sa procedez - avand in vedere ca am aceleasi documente pe care le-am depus deja. Cum sa formulez Contestatia astfel incat sa ia in calcul faptul ca s-au platit contributiile?

Astept un sfat! #-o
In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. Intelesesem ca firmele care n-au activitate vor fi inchise automat. M-am uitat si am vazut ca sunt datorii care cresc de la un an la altul, neavand nici un fel de activitate. Este posibil asa ceva? Stie cineva ceva despre asta? Sau trebuie sa o inchid? Sau cum sa fac?