avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contestarea deciziei de pensionare pentru respingerea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contestarea deciziei de pensionare pentru respingerea (adeverintelor) valorificarii veniturilor suplimentare (acord global, prime)

B-)Am primit decizia de pensionare si are o MOTIVARE:

"prin care se respinge valorificarea veniturilor suplimentare (acord global, prime) din adeverintele nr...., intrucat acestea nu reprezinta sporuri cu caracter permanent prevazute in Anexa 15 din Normele de aplicare a prevederilor LG nr.263/2010 aprobate prin HG nr.257/2011".

Precizez ca aceste adeverinte, in original, le-am depus impreuna cu Cartea de Munca si restul actelor necesare dosarului de pensionare.
Sunt in perioada de 30 zile in care pot sa fac contestatia la faptul ca in adeverintele pe care le-am depus deja se precizeaza ca:
" ... in intervalul 1982-2001, ... a realizat venituri suplimentare la salariul tarifar (sub forma de acord global, venituri care au fost incluse in baza lunara de calcul CAS, cf. Decret nr. 389/1972 art1.(1), modificat si completat cum Legea nr. 49/1992 si OUG nr.2/1999, prin care angajatorii au fost obligati sa retina si sa vireze la Bugetul asigurarilor sociale de stat, contributiile asupra castigului brut, indiferent de forma in care s-a realizat, corespunzator legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza::
si urmeaza un tabel pe an/luna/acord global(lei)/prima, dupa care se concluzioneaza astfel:
"Precizam ca veniturile suplimentare au avut caracter permanent in intelesul Legii nr.49/1992 si al Legii nr.57/1974 si au constituit baza de calcul pentru pensie cf. Legii nr. 19/2000, art.23(1)pct.a.
Mentionam ca societatea a calculat si a virat contributia de asigurari sociale aferenta castigului brut realizat, conform legislatiei in vigoare.
Datele au fost extrase din statele de plata aflate in arhiva societatii.
S-a eliberat prezenta spre a servi la casa de pensii."

Nu stiu daca are relevanta faptul ca adeverintele au fost facute acum 4 ani in aprilie 2012.
Doresc o indrumare! Nu stiu cum sa procedez - avand in vedere ca am aceleasi documente pe care le-am depus deja. Cum sa formulez Contestatia astfel incat sa ia in calcul faptul ca s-au platit contributiile?

Astept un sfat! #-o
Cel mai recent răspuns: AdrianaBal , utilizator 20:50, 18 Februarie 2017
Nu trebuie sa mai depuneti nimic.
Formulati o contestatie pe care o depuneti la casa locala (cea care a emis decizia).
In cerere precizati nemultumirile si pe ce va bazati.
Asteptati maxim 2 luni raspunsul,dupa care deschideti actiune in instanta (tribunalul de care apartineti ca si domiciliu).
Multumesc.
Am depus Contestatia si de la ghiseu mi-au spus ca pot deschide procesul la Tribunal dupa 30 de zile. Voi astepta termenul.
Termenul corect este de 45 de zile, nu de 30 (art. 150, alin. 4 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice). După expirarea acestui termen vă puteți adresa tribunalului în a cărui rază teritorială domiciliați.
Daca aveti noroc...Castigati. Daca nu...Imi pare rau,pierdeti !
Situatie similara cu a mea.Am depus contestatie la tribunal in aceeasi perioada (fix..) cu un coleg de birou...Aceleasi adeverinte...Aceleasi perioade.Adeverintele au fost facute de aceeasi persoana...Colegul a castigat ! Ca si TOTI colegii si cunoscutii mei pensionati anterior.. Eu am pierdut si la Fond si la Apel (hotarare definitiva !). Va urez bafta ! Ca de judecata nu mai poate fi vorba ! Nu va descurajez ... Doar va pun in garda !
Revenire ...Complet de judecata DIFERIT !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie perlutza perlutza Buna seara, Tatal meu este pensionar cu o vechime in munca de 44 ani, perioada lucrata in acord global. A solicitat Casei de Pensii sector 6 ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru veniturile realizate in acord global si veniturile din prime adonisvigalex adonisvigalex Am iesit la pensie la limita de varsta in 28.03.2010 conform legii 19/2000. La stabilirea pensiei nu au luat in calcul si veniturile realizate in ... (vezi toată discuția)
Data pensionarii pt limita de varsta Pusika17 Pusika17 Buna ziua, As vrea sa aflu : data pensionarii pt. limita de varsta fiind nascuta la 17.08.1955 , daca sporul de acord global si bonusurile anuale/lunare se ... (vezi toată discuția)