avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate cris_89

Activitate cris_89

O sa intreb, dar am inteles din lege ca nu prea se poate. Multumesc mult.
Pot sa solicit somaj dupa terminarea unui curs de calificare de 3 luni/6 luni etc?? Stiu ca in mod normal nu se poate pt ca de obicei acele cursuri sunt organizate gratuit de guvern special pt cei ce vor sa-si creasca sansele de angajare. Dar daca acel curs nu e organizat de guvern, il platesc eu si sunt somer fara indemnizatie? Nici in acest caz nu se poate obtine? Este totusi o diploma... Este specificat clar in legea somajului ca trebuie o diploma de la o institutie de invatamant de la 3 ani in sus? Oricare ar fi raspunsul, rog un specialist sa-mi explice putin motivele. Multumesc anticipat.
Da, inteleg. Mama acestui copil evident ca NU a optat pt indemnizatie, ci isi dorea vechime, asigurare etc. Asistentul social probabil i-a spus ca Primaria nu poate sa sustina CIM dar bine ca pot sa faca discoteca etc etc din bani publici! Pt asta au bani! NU o sa mai astept alte raspunsuri si oricum nu am vrut ca ele sa corespunda dorintelor mele, poate, dorintelor mele pt alte persoane (cum am mai spus, NU eu sunt in cauza), dar vad ca asta-i deja un sentiment complet strain pt unii...
Din cate am aflat eu, are toate documentele in buna regula, problema nu e ca a ramas in afara sistemului, ci ca au exclus ingrijitorul. Adica cei de la asistenta sociala i-au zis mamei sale direct ca nu au bani si pt ingrijitor, doar pt bolnav. Copilul are 12 ani si primeste 600 RON dar nu stiu daca e tocmai legal si corect ca un bolnav atat de grav sa nu dispuna si de ingrijitor... mai ales ca in urma cu niste ani dispunea... Astept si alte raspunsuri.
Buna ziua!

Cunosc un caz in care ingrijitoarea (in aceasta situatie, mama) unui copil diagnosticat cu sindrom Down a primit salariu pana la un moment dat iar de atunci (cred ca e vorba de cativa ani-2 sau 3) i s-a taiat acest salariu. Nu inteleg de ce, daca aceasta boala este extrem de grava si pacientii necesita pe cineva care sa-i ingrijeasca in permanenta. Intrebarea mea: este legal asa ceva? Si daca nu, ce se poate face in acest sens? Multumesc anticipat.
Nu, chiar nu sunt entuziasmata, ati vazut fetele... Nu-i o problema, pot sa il contactez, daca e asa urgent, dar mi-e greu sa cred ca mi-a folosit datele personale in scopuri nu tocmai legale. Este de incredere, mi-a fost coleg de clasa si nu numai eu am semnat acel contract, ci aprox jumatate din clasa, si ceilalti care nu au facut-o la firma lui au facut-o la una concurenta tot in aceleasi conditii! Nu a fost vorba de nicio comoara, cum am spus, eu nu stiam ca urma sa primesc bani. Sunteti sigur ca nu asa s-a procedat prin 2008? Acum s-ar putea sa nu mai fie asa, desigur. O sa caut acel contract si mai multe informatii despre subiect. Multumesc pt raspuns si daca mai e cineva care poate adauga date noi, i-as fi reconoscatoare.
Am fost contactata de un reprezentant al unei firme ce administreaza banii de pensii private (nu-i dau numele, am inteles ca e interzis) care mi-a zis sa semnez un contract cu firma unde lucreaza el pt ca daca nu te inscrii cat timp nu lucrezi, oricum atunci cand obtii primul job te repartizeaza automat. Pana la urma m-a convins si m-am inscris, iar la cateva saptamani a inceput sa-mi dea bani, cate 20-40 RON de mai multe ori. Cand l-am intrebat de ce, mi-a zis ca asa da la toata lumea si ca trebuia sa mai primesc. Problema e ca am pierdut contactul cu el si nu mi-a mai dat nimic.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti de ce dau aceste firme bani inainte si cati anume dau? Eu am primit cam 80 RON si as vrea sa stiu care trebuia sa fie limita maxima? Sa vad cu cat am fost inselata X-( oricum putea sa nu-mi dea nimic ca eu nici habar nu aveam ca am dreptul la bani #-o
In urma succesiunii facute in urma decesului bunicului, mama mea a mostenit o jumatate dintr-o proprietate (casa parinteasca) iar cealalta parte a fost mostenita de 3 nepoti. Am 2 intrebari:

1) In cazul in care o parte mostenitoare ( respectiv cei trei) nu vor sa plateasca jumatate din impozit, exista vreo lege care sa-i oblige sa faca acest lucru, sau in cazul in care nu platesc mai multi ani la rand, pot sa-si piarda partea din mostenire?

2) Daca o parte mostenitoare ar dori sa vanda proprietatea, dar cealalta nu ar fi de acord, ce se intampla? Poate o parte sa vanda fara acordul celeilalte parti?

Va rog sa-mi raspundeti si va multumesc anticipat.
Sunt studenta in anul terminal si m-ar interesa sa aflu daca pot beneficia de ajutorul de somaj in cazul in care nu pot sa-mi sustin licenta (inca nu sunt sigura daca o voi sustine, depinde cand o termin). De asemenea, in cazul in care as termina-o si as face cerere pt somaj, exista posibilitatea sa-mi fie respinsa si daca da, in ce conditii? De ex ar putea sa-mi spuna ca au ei un loc de munca si ca trebuie sa-l iau in considerare, chiar daca eu am alte planuri - promisiunea unui loc de munca in aprox. 7 luni de la data cererii) sau intentia de a lucra in strainatate tot asa, in aprox 7-12 luni de la cerere?