Buna ziua,lucrez sambata 4 ore pentru care primesc un spor de 75% din salariul de baza si un spor de weekend de 1%.Intrebarea mea este:nu trebuie sa primesc si zi libera (repausul saptamanal 48h)?
Buna ziua,
Pentru a fi liber in data de 30,04,2019 marti intre a doua zi de paste si 1 mai firma mi-a cerut sa lucrez sambata 20,04,2019(4ore) si vineri 26,04,2019(4ore) trecandu-ma in pontaj ca si cand am fost liber, iar in ziua de marti 30,04,2019 ma ponteaza 8 ore.Este legala aceasta practica?
Nu. Eu nu am semnat nici un document prin care imi dau acordul pentru efectuarea orelor suplimentare.Dar daca le lucrez nu trebuiesc trecute in pontajul zilnic?In zilele de sambata lucrez cate 4 ore si acelea se trec in pontaj si imi sunt platite.
Buna ziua,
Lucrez la o firma de distributie cu CM norma intreaga programul fiind 8.00-17.00,dar in acest interval se fac 4 tururi de distribuire a marfurilor intre anumite ore.Ultimul tur incepe la ora 16.00 si datorita traficului si a numarului mare de clienti nu termin pana la ora 17.00 cand programul de lucru se incheie iar angajatorul nu ma ponteaza decat pana la ora 17.00.Intrebarea mea este:pot fi sanctionat daca la ora 17.00 incetez activitatea conform programului de lucru rămânându-mi un nr x de clienti la care nu mai merg cu marfa in aceeasi zi?
Multumesc!
Buna ziua,
In ziua de sambata am participat la inventarul anual al firmei la care lucrez iar acum aceasta imi transmite ca trebuie sa imi iau zi libera obligatoriu in urmatoarea săptămână.Mentionez ca in regulamentul intern se specifica
plata orelor suplimentare. Intrebarea mea este:Daca este legal sa faca lucru acesta,si daca se vor mai plati ore suplimentare pentru perioada inventarului? Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Firma la care lucrez imi spune ca nu imi acorda 5 zile libere pt nasterea bebelusului deoarece ei nu acorda decat 3 zile .Intrebarea mea este:
Firma poate modifica perioada zilelor libere platite acordate daca legea spune ca am dreptul la 5 zile?