avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Activitate elecomgrandefarm

Activitate elecomgrandefarm

Buna ziua,
Am fost sanctionat contraventional pentru savarsia cont prev la art 1 lit a l12/1990.
Conf art 4 alin 1 l12/1990 a fost dispusa confiscarea doar a unei anumite parti din intreaga cant de marfa pe care o transportam.

Cum ma pot folosii de acest aspect, dat fiind ca respectam aceleasi conditii pentru toate produsele ? Fie am gresit si trebuiau confiscate toate produsele, fie nu am gresit si trebuiau lasate spre folosinta.
Mentionez ca am mai avut o speta de acelasi fel si instanta a admis cerere formulta tocmai pentru acest motiv ... DUBIUL PROFITA CONTRAVENIENTULUI . (mi-au fost lasate produse... inseamna ca nu am savarsit contraventia...in mare asta a fost motivarea din prima speta ).
O exista vre-o decizie a ICCJ in sensul interpretarii acestui art 4 L12/1990?

Multumesc.
Buna seara.

Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie, si anume unde (in ce lege sau ... )se face referire la elementele constitutive ale contraventiei.Ma intereseaza in mod special latura obiectiva.

Am gasit pe internet (google) diferite comentarii inclusiv teze, pareri ale unor comisari, etc despre acest subiect dar niciunde ceva OFICIAL, alt termen nu mi-a venit in minte.

Multumesc.

Ma intereseaza acest aspect pt ca am urmatoarea speta :

am fost sanctionat de un Agent de pol in bara l12/1990 art 1 lit a pt ca :
"a efectuat acte de comert neautorizat in sensul ca a chizitionat cafea X buc, Ciocolata y buc pe care le transporta cu auto nr XX XX XXX spre locul de domiciliu unde urma sa le comercializeze mefiind autorizat in acest sens "

Mentionez ca veneam din germania, aveam in porbagaj diferite produse cioclata cafea...., m-a oprit un echipaj de pol rutiera care a dispus confiscare si amendarea pt ca...am spus mai sus ce si cum.

Consider ca Pv e netemeinic pt ca faptul ca am cumparat marfa si o transportam spre casa cu loganul meu nu e contraventie prev la art 1 lit a L12/1990, ci doar daca o ofeream spre vanzare.....

Va rog un sfat.
Răspuns la discuția solicitare informatie
Multumesc.

Buna ziua.

Sunt administratorul unui SRL, platitor TVA, autorizat sa efecteze achizitii intracomunitare.
Doresc sa fac achizitii din Ungaria si Bulgaria, de la Metro si alte Societati de acolo. Mentionez ca unele facturi vor fi emiste fara TVA altele cu TVA, cunosc ce implica acest lucru.
INTREBARE:
- in cazul in care treansportul il voi efectua personal cu auto proprietatea mea personala (LOGAN VAN), pe langa factura emisa de vanzator este obligatoriu sa am CMR ?

Pana de curand credeam ca CMR se face doar daca transportul il efectueaza o firma intermediara.

Multumesc.

Buna ziua.

Sunt administratorul unui SRL, platitor TVA, autorizat sa efecteze achizitii intracomunitare.
Doresc sa fac achizitii din Ungaria si Bulgaria, de la Metro si alte Societati de acolo. Mentionez ca unele facturi vor fi emiste fara TVA altele cu TVA, cunosc ce implica acest lucru.
INTREBARE:
- in cazul in care treansportul il voi efectua personal cu auto proprietatea mea personala (LOGAN VAN), pe langa factura emisa de vanzator este obligatoriu sa am CMR ?

Pana de curand credeam ca CMR se face doar daca transportul il efectueaza o firma intermediara.

Multumesc.
Buna ziua.
Suntem un SRL din Romania, platitor de tva si inregistrat in ROI.
Daca vrem sa livram in Ungaria produse , transportul il facem cu un mictrobus inmatriculat pe numele unei persoane fizice, adica al meu(asociatul unic al srl-ului) ce documente insotesc transportul ?

- Factura fara tva( cumparatorul este platitor tva si inregistrat si el in ROI)

- cum facem dovada ca marfa a parasiot tara?(TREBUIE SA FACEM SI NOI CMR? DACA NU SUNTEM FIRMA DE TRANSPORT?
intre SRL si mine exista un contract prin care pun la dispozitia firmei masian sa faca transporturi )

Multumesc.
Răspuns la discuția Achizitii intracomunitare
Suntem si platitori de tva si inregistrati ROI.
Daca transportul il fac cu masina personala, un microbus inscris pe persoana fizica, este nevoie de CMR ? Multumesc.
Buna ziua.

In cazul Achizitiilor intracomunitare de bunuri ,de catre un SRL din Romania, produsele fiind transportate de mine personal cu auto proprietate personala pentru care exisat un contract de comodat , ce documente trebuie sa insoteasca produsele pentru a nu intampina probleme ?

Este sufiucienta factura emisa de vanzator ? Exemplu Metro Ungaria, etc...
Multumesc.