Ar trebui sa avem si noi divserse suruburi lipsa pentru a alege unii care sunt celebri in cartier pentru aberatiile debitate, circul facut. Ca si exemplu..a schimbat asociatia nu mai stiu exact cate firme pana acum, toate au fost acuzate de incompetenta, rea vointa, etc. Suntem probabil singura asociatie din zona care a trebuit sa faca asta, fireste ca nici o firma nu vrea bataie de cap, au clientela destula si fara blocul nostru.
Presedintele, tot comitetul de altfel a demisionat. Tocmai din cauza reclamagiilor. Eu ca orice alt om normal nu vreau sa am de a face cu reclamatii nefondate, sa trebuiasca sa merg prin tribunal sau primarii sa dau explicatii pentru orice stupizenie reclamata. E o situatie ridicola cumva, dar reala, din pacate. Nimeni din bloc nu vrea sa si asume acele functii, care inteleg ca sunt obligatorii la asoc cu peste 10 apartamente. Vom ajunge probabil sa fim aruncati in alta asociatie, dupa ce ne vor expedia si ei pentru a scapa de stresuri, ne dizolvam..dzeu cu mila.
Bun, asadar legea cere ca toti proprietarii sa achite salariile celor din comitet. Daca nu se ofera trei oameni in comitet, ori se ofera dar cer salarii uriase datorita riscurilor, stresurilor asumate din cauza proprietarilor reclamagii, iar ceilalti nu sunt de acord cu acele salariiele, inteleg ca ajungem sa fim obligati sa ne afiliem cu alta asociatie cea unde se afla bransamentul de apa. Daca acea asociatie nu va vrea sa aiba de a face cu noi, nu vor bataie de cap...si decid sa ceara prin tribunal sa ne facem singuri bransarea la apa..atunci ce se intampla? Ajungem sa dizolvam asociatia..vindem si plecam in alte tari? :)
Persoanele in speta, reclamagii, nu par a fi in toate..facultatile. De asta nimeni intreg la minte nu va vota cu ei. Nu a spus nimeni de obligat sa preia functia. Pur si simplu sa decidem toti proprietarii sau majoritatea ca vrem sa avem si raspunderi nu doar beneficii, cereri. E ilegal asa ceva? E ilegal ca, daca sa zic 60% din proprietari pricep ca e in interesul lor si al blocului sa si asume raspunderi prin conducerea pe rand a blocului, restul de 40% sa achite salariile comitetului? Avand in vedere ca cei 40% nu se deranjeaza nici la sedinte sa vina barem, eu nu vad cum, de ce ar fi ilegal sa achite ei salariile celor care si pierd timpul lor liber cu rezolvat problemele blocului. Ideea e simpla: sa stimulam pe toti proprietarii, sa fie implicati. Cei care nu au chef, nu pot, sa achite salariile celor care muncesc. Explicati mi ilegalitatea daca exista va rog frumos.
Buna ziua. Avem o situatie particulara in bloc, exista una doua persoane reclamagii de profesie. Din acest motiv nu se inghesuie nimeni sa ia functia de presedinte sau pe cea de membru in comitet. E posibil sa adoptam prin statut un articol, unde sa precizam ca aceste pozitii vor fi ocupate prin rotatie de catre toti proprietarii, prin mandate de un an sa zicem? Legea 196 permite asa ceva? Desigur ca daca vor fi cazuri particulare unde anumite persoane nu au voie de ex sa ocupe functii ori sunt plecati din tara, etc, acestia vor putea delega catre alti proprietari atributia, atunci cand le vine randul. Pentru stimularea tuturor propritarilor de a fi implicati, se poate hotari ca salariile comitetului sa fie achitate de proprietarii care nu vor sa si asume deloc nici o raspundere, nu doresc sa participe la rotatia conducerii asociatiei? Personal cred ca daca intr o asociatie toti proprietarii isi asuma in acest fel raspunderi, se pot elimina complet salariile conducerii blocului. Doar daca exista situatii de genul 50-50 are sens sa se dea salarii celor din comitet, cu plata lor de catre cei ce nu doresc nici un soi de deranj, implicare. Va multumesc!
Ideea e ca in contractul de rezervare, ca din greseala e o prevedere ce spune ca pretul final va fi stabilit cand e casa gata, la cursul de atunci. In antecontract se spune ca pretul de vanzare e stabilit la cursul eur din data autentificarii antecontractului. Adica sunt prevederi ce se contrazic, de asta presupun ca doar una e valida, nu vad cum dpdv logic ar fi ambele. Scopul meu ca si client normal, e sa ma asigur ca nu mi se face recalcul de pret apartament in ron peste 1-2 x ani cand va fi gata casa. Dpdv fiscal am inteles ca pe prevederile actuale nici nu ar fi legal sa se faca asa ceva. Se cere un avans consistent, aproximativ 30-50% din pret, asadar nu vorbim de niste zeci de lei potentiala diferenta de curs valutar.
Buna ziua.
Sunt interesat sa cumpar un apartament. As dori sa stiu ce prevederi au putere juridica mai mare, cele din antecontract sau din contractul de rezervare? Mentionez ca cel de rezervare e semnat de parti, fara autentificare notariala, iar antecontractul este autentificat. Cineva sustinea ca la momentul semnarii antecontractului, contractul de rezervare se anuleaza, nu mai are nici o valoare, este corecta afirmatia? Va multumesc!
Buna ziua. Daca iesind cu spatele de pe locul meu de parcare privat, ating usor o masina parcata aiurea fix in spatele masinii mele, pe un drum de servitute, ce imi ia mult din raza de virare, avand si locul de parcare in rampa, la chemarea politiei, cine e considerat vinovat? In teorie, cred ca un sofer profesionist ar reusi cumva sa iasa de acolo, insa nu e cazul meu. Daca stie cineva ce articol din cod rutier se aplica pe acest caz, ar fi util.
Va multumesc!