avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi exercitată conducerea asociației prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi exercitată conducerea asociației prin rotație, de către toți proprietarii, prin mandate limitate în timp?

Buna ziua. Avem o situatie particulara in bloc, exista una doua persoane reclamagii de profesie. Din acest motiv nu se inghesuie nimeni sa ia functia de presedinte sau pe cea de membru in comitet. E posibil sa adoptam prin statut un articol, unde sa precizam ca aceste pozitii vor fi ocupate prin rotatie de catre toti proprietarii, prin mandate de un an sa zicem? Legea 196 permite asa ceva? Desigur ca daca vor fi cazuri particulare unde anumite persoane nu au voie de ex sa ocupe functii ori sunt plecati din tara, etc, acestia vor putea delega catre alti proprietari atributia, atunci cand le vine randul. Pentru stimularea tuturor propritarilor de a fi implicati, se poate hotari ca salariile comitetului sa fie achitate de proprietarii care nu vor sa si asume deloc nici o raspundere, nu doresc sa participe la rotatia conducerii asociatiei? Personal cred ca daca intr o asociatie toti proprietarii isi asuma in acest fel raspunderi, se pot elimina complet salariile conducerii blocului. Doar daca exista situatii de genul 50-50 are sens sa se dea salarii celor din comitet, cu plata lor de catre cei ce nu doresc nici un soi de deranj, implicare. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:13, 23 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti obliga pe nimeni sa fie presedinte daca nu vrea.Reclamagii nu vor sa preia functia? Sa arate ei cum indeplinesc atributiile corect si in spiritul legii?
Persoanele in speta, reclamagii, nu par a fi in toate..facultatile. De asta nimeni intreg la minte nu va vota cu ei. Nu a spus nimeni de obligat sa preia functia. Pur si simplu sa decidem toti proprietarii sau majoritatea ca vrem sa avem si raspunderi nu doar beneficii, cereri. E ilegal asa ceva? E ilegal ca, daca sa zic 60% din proprietari pricep ca e in interesul lor si al blocului sa si asume raspunderi prin conducerea pe rand a blocului, restul de 40% sa achite salariile comitetului? Avand in vedere ca cei 40% nu se deranjeaza nici la sedinte sa vina barem, eu nu vad cum, de ce ar fi ilegal sa achite ei salariile celor care si pierd timpul lor liber cu rezolvat problemele blocului. Ideea e simpla: sa stimulam pe toti proprietarii, sa fie implicati. Cei care nu au chef, nu pot, sa achite salariile celor care muncesc. Explicati mi ilegalitatea daca exista va rog frumos.
1-
sa precizam ca aceste pozitii vor fi ocupate prin rotatie de catre toti proprietarii, prin mandate de un an sa zicem

Dispozitia in vigoare prevede fara exceptie ca pot fi alesi in functia de presedinte de asociatie numai membrii proprietari...
2-Nu puteti obliga toti proprietarii sa preia provizoriu o functie ,in conditiile in care fiecare cetatean are probleme distincte,
3-
se poate hotari ca salariile comitetului sa fie achitate de proprietarii care nu vor sa si asume deloc nici o raspundere,

Asociatia de proprietari nu poate dispune hotarari contrare legii in vigoare
Indemnizatia prsedintelui de asociatie este impusa si perceputa de la toti proprietarii
Bun, asadar legea cere ca toti proprietarii sa achite salariile celor din comitet. Daca nu se ofera trei oameni in comitet, ori se ofera dar cer salarii uriase datorita riscurilor, stresurilor asumate din cauza proprietarilor reclamagii, iar ceilalti nu sunt de acord cu acele salariiele, inteleg ca ajungem sa fim obligati sa ne afiliem cu alta asociatie cea unde se afla bransamentul de apa. Daca acea asociatie nu va vrea sa aiba de a face cu noi, nu vor bataie de cap...si decid sa ceara prin tribunal sa ne facem singuri bransarea la apa..atunci ce se intampla? Ajungem sa dizolvam asociatia..vindem si plecam in alte tari? :)
Rezolvati cu presedintele...puteti fi dvs.Stabiliti clar in AG salariile,ca sa nu fie probleme.Notati cine a votat pentru si cine impotriva.Astfel reclamagii nu mai au ce face.

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie proprietari bloc coryzalia coryzalia Ce se intampla in cazul in care nimeni nu-si asuma responsabilitatea functiei de presedinte? Fostul presedinte a demisionat si nimeni nu vrea sa-i ia locul. Se ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu doreste sa fie presedinte al unei asociatii de proprietari va rog solutii! anidaroti anidaroti Am urmatoare situatie halucinanta! 80 apartamente intr-un bloc. Am avut presedinte, presedinte interimar, acum numai doreste nimeni ACEASTA FUNCTIE! Am facut ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)