avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nimeni nu doreste sa fie Presedinte al unei Asociatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nimeni nu doreste sa fie Presedinte al unei Asociatii de proprietari va rog solutii!

Am urmatoare situatie halucinanta!
80 apartamente intr-un bloc. Am avut presedinte, presedinte interimar, acum numai doreste nimeni ACEASTA FUNCTIE! Am facut un convocator cu 20 de proprietari sa se ia o decizie. Nu au venit 40 de persoane. Vineri o sa fie din nou sedinta. Problema este ca nimeni nu vrea sa isi mai asume o asemenea responsabilitate. Sunt amenintati si demisiile se tin lant! Va rog frumos o solutie legala ca sa se poate functiona fara un presedinte, doar cu un comitet, sau alta forma legala exista? Daca nu ....se desfiinteaza asociatia? Ce se intampla? Nu pot eu sa fiu presedinte, nu locuiesc in acel bloc. Sunt doar proprietar, cu domiciliul acolo si locuiesc in alta parte.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:24, 23 Septembrie 2016


Daca presedintele de asociatie din varii motive nu isi poate exercita responsabilitatile acesta poate dispune preluarea provizorie a functiei de catre un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv
Cine si pentru ce ameninta ?
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect comunicati minimum de date relevante
Daca proprietarii inteleg sa refuze exercitarea responsabilitatii de presedinte ar trebui temeinic analizate motivele care determina aceasta reticenta/rezerva
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada o solutie legala ca sa se poate functiona fara un presedinte, doar cu un comitet,
.
Buna ziua, multumesc foarte frumos.
1. Amenintarile sunt verbale, scrise de catre anonimi puse la cutia postala...nu se poate reproduce, sau fizice ca au inceput sa ii bruscheze pe cei care pun intrebari.Dat cu solutii de sobolani pe usi, fecale si nu va puteti imagina ce circ e acolo! Neplaceri!
Nu conteaza, presedintele a demisionat, a fost rugat sa stea inca 2 luni interimar, au trecut si cele 2 luni. A fost ales un presedinte , care a demisionat a doua zi, deoarece nu vrea decat daca ramane si administratorul. Din pacate, vice, membrii in comitet, nimeni nu mai vrea sa isi asume raspunderea si sa faca absolut nimic. Am mers din usa in usa si am facut un convocator, am afisat pe toti peretii sa vina lumea la sedinta, au venit 23 persoane, am mai facut inca un afis sa vina vineri. Problema este ca din cei 20 nimeni nu vrea sa mai fie presedinte. In una din adunarile trecute au demis si administratorul , el mai face inca listele si le vizeaza cenzorul. Situatia este incordata si poate ar fii bine sa renunt la aceasta lupta inegala. Cenzor salariul 700 roni, administrator pensionar 1200, presedinte 600. Cei care vin la sedinta sunt de acord sa ia salariul presedintele, ceilalti numai comenteaza si ameninta, Aceste salarii au fost votate de catre comitetul care inteleg ca nu mai este! Un sfat va rog sa stiu ce am de facut! Multumesc
anidaroti a scris:
Daca nu ....se desfiinteaza asociatia? Ce se intampla? Nu pot eu sa fiu presedinte, nu locuiesc in acel bloc. Sunt doar proprietar, cu domiciliul acolo si locuiesc in alta parte.

Nu se desfiinteaza asociatia tot asa cum nu se desfiinteaza judetul sau tara daca nu are presedinte. Se alege altul.
Dumneavoastra fiind proprietar puteti fi presedinte. Legea cere sa fiti proprietar nu si sa aveti domiciliul sau sa si locuiti in acel bloc.
Daca vreti, deveniti presedinte!




Chiar daca ameninitarile sunt scrise dar anonime,exista posibilitatea ca autoritatile sa identifice autorul
Trebuie sa existe plangere pentru amenintare,inscrisul va fi expertizat grafologic si posibil sa fie identificat autorul
Indemnizatile sunt dispuse si pot fi modificate de catre comitetul executiv
Pentru iesirea din impas si pentru asigurarea fluiditatii activitatii asociatiei de proprietari inclusiv birocratia aferent liste intretinere incercati sa preluati functia
Succes !
Poate ca „problemele” au fost generate de valoarea salariilor si indemnizatiilor.
Noua din Moldova ni se par exagerate pentru un bloc cu 80 de apartamente - chiar daca au fost aprobate in AG.
Faceti va rog precizarea daca aceste salarii sunt salarii brute sau atat ia omul in mana. Desigur, la aceste valori mai trebuie sa contribuie si asociatia cu taxele si impozitul - si atunci, iata motivul neintelegerilor.
Ca sa va dau un exemplu, presedintele nostru primeste 500 lei „in mana” - adica cheltuiala salariala totala este de 817 lei. Asociatia noastra are in componenta 504 apartamente.

Alte discuții în legătură

Schimbare cenzor adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Am intalnit urmatoarea problema. La noi la asociatia de proprietari a fost stabilit un singur cenzor din interiorul asociatiei de cand s-a facut ... (vezi toată discuția)
Presedinte angajat din afara asociatiei mity01 mity01 La noi in Asociatie, Presedintele si-a dat demisia \"irevocabil si total\" cu 6 luni in urma (dupa inca un an in care a functionat tot ca demisionar, deoarece ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei dida1076@yahoo.com dida1076@yahoo.com De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc ... (vezi toată discuția)