avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie de proprietari - salariu 2500 lei

De cind sa pus o cucoana presedinte de bloc sint numai certuri in bloc si pe linga asta si-a pus si un salar de 2500ron pe luna ,stau 4 persoane la ia in bloc si la cheltuieli sau pus 2 pers .la noi in bloc jumate sint pensionari pe care nu ii intereseaza ei nu vin la sedinta si ia isi face de cap ca nu se poate tine o sedinta ca nu sint jumate plus unu si nu putem sa o dam jos .Ce putem face legal datimi un sfat ca ilegal as....... sa nu o mai vad.
singura modalitate legala este convocarea, in conditii statutare, a adunarii generale a proprietarilor si schimbare din functie a persoanei in cauza.
Salariu la un presedinte de asociatie de proprietari de 2500 lei ? :hm:
Trebuie vazut statutul asociatiei. Teoretic si legal daca la prima convocare nu sunt jumatate plus unul la a doua adunare organizata dupa ceva timp puteti sa adoptati hotarari cu jumatate din membrii prezenti (cati or fi ei). Insa, REPET, trebuie vazut ce scrie si in statut.
Va organizati astfel incat jumatate plus 1 membrii sa numiti/votati prin vot alt administrator.Ulterior intocmiti o lista/tabel cu votantii si semnaturile lor.
E greu de crezut ceea ce se spune despre acea presedinta pentru ca din prima fraza se vad erori mari.
Un presedinte nu are salariu ci poate avea o indemnizatie conform hotararii adunarii generale.
Apoi 2500 lei poate incasa un presedinte la o asociatie care are peste 1000 apartamente. Cate apartamente sunt in asociatia dv?
De unde stiti ca are salariul de 2500 lei?
Poate vedeti pe lista de plata la rubrica de cheltueli administrative sau de personal aceasta suma.
Dar in aceste cheltuieli salariale intra presedintele, administratorul, casierul, contabilul, cenzorul, instalatorul, femeia de serviciu si toate contributiile si impozitele aferente. Adica tot ce se plateste lunar pentru cei care muncesc.
Poate reveniti cu amanunte.
Scuze dar ia 250de ron si numai ia presedinte fara femeia de servici si la 44de apartamente comitetul si la ales dupa bunul plac,cenzor sa verifice cheltuielile nu este nu verifica nimeni nu se semneaza de verificare unde ar trebui sa se semneza presedintele si cenzorul pe motiv ca nu vrea sa faca puscarie ca ia nu stie sa verifice.Ce sa mai zic face ce vrea .

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv constituit dintr-o singura persoana? gabriela constantinescu gabriela constantinescu Aceasta este situația la blocul nostru: comitetul executiv a rămas cu o singura persoana. Erau doi, dar unul s-a demis. Întrebarea mea este: sint legale ... (vezi toată discuția)
Plata presedinte asociatie propietari si cenzor scoica_80 scoica_80 Buna seara. Am si eu o problema care ma framanta. Sunt de putina vreme propietarul unui apartament intr-un bloc nou construit. Deoarece nu am achizitionat de ... (vezi toată discuția)