avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi exercitată conducerea asociației prin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi exercitată conducerea asociației prin rotație, de către toți proprietarii, prin mandate limitate în timp?

Buna ziua. Avem o situatie particulara in bloc, exista una doua persoane reclamagii de profesie. Din acest motiv nu se inghesuie nimeni sa ia functia de presedinte sau pe cea de membru in comitet. E posibil sa adoptam prin statut un articol, unde sa precizam ca aceste pozitii vor fi ocupate prin rotatie de catre toti proprietarii, prin mandate de un an sa zicem? Legea 196 permite asa ceva? Desigur ca daca vor fi cazuri particulare unde anumite persoane nu au voie de ex sa ocupe functii ori sunt plecati din tara, etc, acestia vor putea delega catre alti proprietari atributia, atunci cand le vine randul. Pentru stimularea tuturor propritarilor de a fi implicati, se poate hotari ca salariile comitetului sa fie achitate de proprietarii care nu vor sa si asume deloc nici o raspundere, nu doresc sa participe la rotatia conducerii asociatiei? Personal cred ca daca intr o asociatie toti proprietarii isi asuma in acest fel raspunderi, se pot elimina complet salariile conducerii blocului. Doar daca exista situatii de genul 50-50 are sens sa se dea salarii celor din comitet, cu plata lor de catre cei ce nu doresc nici un soi de deranj, implicare. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:13, 23 Septembrie 2018
Greu cu asa oameni...v-am trimis mesaj privat.Sper sa va ajute.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre "reclamagii"Cauza tuturor problemelor. Sunt de doua feluri:
1. Persoane in varsta, fosti activisti de partid care nu inteleg ca nu mai merge cu "te reclam la partid". Doamnele au zece pisici sa le tina de urat si vor sa stie tot ce misca. Nu-i intereseaza legea organica doar legea lor personala Se plictisesc si mai cauta ceva de facut.
. 2. Persoane care cunosc bine legea, asista la incalcari repetate a conducerii asociatiei a legilor
.Aceste persoane incearca sa atentioneze conducerea prin presedinte, in scris, despre consecintele nerespectarii legislatiei si ordinelor date de autoritati.
Daca nu reusesc, nu sunt luati in seama sau chiar devin principalii vinovati de toate greselile conducerii, atunci, tot conform legii au dreptul sa se adreseze autoritatilor si instantei.
Cu siguranta, cei care nu vor putea dovedi cele afirmate, nu vor fi luati in seama, mai mult pot fi ei sanctionati cu amenzi.
Adevarul nu este intodeauna cel pe care il vrem noi, e undeva la mijloc.
Nu puteti sa dispuneti, sa votati in AG a AP o presedintie rulanta ca cea a UE, legea nu permite un astfel de arajament!
Am citit toate postarile dvs, concluzia mea este ca va vor trebui mari eforturi pedagogice si de convingere pt a face ca majoritatea proprietarilor (cei care azi fug de responsabilitati) sa inteleaga ca fara un presedinte, un adm si un comitet responsabil riscurile pe care ansamblul de proprietari vor trebui sa le asume vor fi mult mai mari.
Se poate ajunge pana la o administrare delegata de primarie, care dooaaareeeeee!
Va trebui sa reusiti sa sudati un colectiv asa incat sa puteti avea un gentlemen agreement.
Daca hartuielile se repeta, asociatia dupa ce a raspuns la un numar de reclamatii poate intenta o actiune impotriva hartuitorilor!
Din ceea ce ne scrieti si din experienta reclamagii nu asteapta decat o astfel de ocazie ca sa puna mana pe conducerea AP-ului!!!
Aceste argumente, in mod cert, vor trezi interesul proprietarilor seriosi!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte asociatie proprietari bloc coryzalia coryzalia Ce se intampla in cazul in care nimeni nu-si asuma responsabilitatea functiei de presedinte? Fostul presedinte a demisionat si nimeni nu vrea sa-i ia locul. Se ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu doreste sa fie presedinte al unei asociatii de proprietari va rog solutii! anidaroti anidaroti Am urmatoare situatie halucinanta! 80 apartamente intr-un bloc. Am avut presedinte, presedinte interimar, acum numai doreste nimeni ACEASTA FUNCTIE! Am facut ... (vezi toată discuția)
Nimeni nu vrea sa fie presedinte de asociatie apt4bm apt4bm ce facem in situatia in care nimeni nu doreste sa isi asume rolul de presedinte de asociatie sau cel de cenzor?:( (vezi toată discuția)