avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate TVWLTOOZ

Activitate TVWLTOOZ

Buna ziua,

Acum 9 luni am depus actele la un birou de cadastru de apartament cu scopul de a le alipi.
Am fost tot timpul amanat, mi se gasesc tot felul de scuze, cum ca cei de la judet inca nu au raspuns, dar ca sigur se rezolva in x zile. Niciodata nu s-a rezolvat.
Unul din terenurile ce trebuiesc sa fie alipite are pe rol o cerere de uzucupiune (sper ca am formulat corect) si am impresia ca cei de la biroul de cadastru intentionat nu merg mai departe cu alipirea pentru a facilita speta cu uzucupiunea.
Intrebarea mea este, unde pot reclama eu acest birou in afara de instanta?

Multumesc!
Bună ziua,

Ce instrumente are la îndemână o persoană ce a fost angajată pe parcursul a mai bine de 9 luni cu convenție civilă (deși presta muncă permanentă, nu ocazională) pentru a recupera contravaloarea ultimelor două salarii neplătite?
În convenție scrie clar data la care trebuie făcută plata.

Mulțumesc!
Răspuns la discuția Mențiune în procesul verbal
Eram deja de 2 ore acolo, mașina pe platformă în parcare, iar cu fiecare minut trecut nota de plată creștea și vroiam să termin cât mai repede.

Agentul a fost și el hoț. Ținea cumva acoperit procesul verbal în timp ce scria încât nu vedeam, dar citea cu voce tare fiecare cuvânt. Binențeles că partea despre care am scris aici a scris-o fără să zică nimic.
Nu degeaba se zice că sunt unși cu toate alifiile...

Am fost și eu fraier, recunosc, dar vreau să văd în ce măsură mă afectează paragraful ăla ca să știu dacă să contest sau nu PV.
Bună ziua,

În urma unei manevre interzise am provocat un accident între mine și un alt participant în trafic, dar fără victime. Dânsul nu a fost de acord cu înțelegerea amiabilă și a preferat să sune le 112, apel în urma căruia cei la rutieră s-au prezentat la fața locului. S-au făcut verificările de rigoare, implicit etilotestul, iar totul a fost ok.
De aici am plecat la biroul de tamponări ușoare unde mi s-a eliberat autorizația de reparație și mi s-a întocmit procesul verbal.
Agentul m-a întrebat dacă am mențiuni, iar eu am zis că nu am, dar ulterior am constatat că dânsul a trecut la mențiuni următoarea propoziție: De acord cu despăgubirea cf lg 136/1995.

Cu ce modifică întreaga situație această mențiune? Celălalt participant poate să se întoarcă împotriva mea dacă nu-și recuperează dauna de la asigurator folosindu-se de aceasă mențiune?
Salutare!

Acțiunea se petrece pe teritoriul Italiei, iar numele sunt fictive.
Vasile avea un frate(Ion) cu care nu ținea legătura și locuia în aceeași localitate din Italia. Ion ajunsese om al străzii.
Într-o zi la locul de muncă al lui Vasile apare un domn Gheorghe(tot om al străzii) care îi spune că Ion a fost sechestrat și bătut de alți oameni ai străzii. Ulterior Vasile i-a zis lui Gheorghe să-i arate unde a fost prins și bătut fratele său.

Când au ajuns la locul faptei, un câmp cu plante înalte și o baracă improvizată, după ce s-a uitat puțin prin preajmă a găsit cadavrul lui IOn parțial îngropat. În acel moment a anuțat serviciul de urgență și la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale poliției.

A urmat un interogatoriu, o percheziție la domiciliul lui Vasile cu acordul său scris, iar după câteva zile de anchetă s-a stabilit cine sunt vinovații, dar nu au fost încă găsiți.
Vasile nu a fost pus nicio secundă sub urmărire oficial, doar verbal în timpul interogatoriului au încercat cu diverse tehnici să-l manipuleze acuzându-l.

La nici o săptămână după incident Vasile a găsit în casă, ascuns în perete și conectat la rețeaua electrică un dispozitiv de înregistrare. Momentat l-a deconectat și îl păstrează.
Întrebările sunt:
Este legal să montezi un astfel de dispozitiv?
Autoritățile vor veni să îl recupereze? Dacă da, are dreptul să refuze predarea aparatului?
Poate acționa în judecată organele? Dacă da, sub ce acuzație?

Vă mulțumesc anticipat!