avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplată contravaloare convenție civilă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplată contravaloare convenție civilă

Bună ziua,

Ce instrumente are la îndemână o persoană ce a fost angajată pe parcursul a mai bine de 9 luni cu convenție civilă (deși presta muncă permanentă, nu ocazională) pentru a recupera contravaloarea ultimelor două salarii neplătite?
În convenție scrie clar data la care trebuie făcută plata.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 18 Ianuarie 2015
Numai actiunea in instanta este singura modalitate de recuperare a sumelor respective.

Conventiile civile sunt supuse dispozitiilor Codului Civil, si nu celor din Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila standan54 standan54 Este valabila conventia civila pentru Asociatiile de proprietari? (vezi toată discuția)
Conventia civila suciu_diana suciu_diana Buna ziua, stiu ca notiunea de conventie civila s-a abrogat din codul Muncii in 2006. Din cate am inteles totusi se poate lucra, in continuare (legal) in ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil conventia civila in cadrul asociatiei de proprietari iancustirbu iancustirbu am auzit discutii ca unele din asoc de proprietari au primit amenda pentru angajarea cu conventie. (vezi toată discuția)