avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Activitate Paul Simion

Activitate Paul Simion

depinde ce vrea sa obtina:
1. daca nu vrea sa faca ceea ce managerul ii spune atunci va contesta decizia de incetare a contractului (abaterea disciplinara presupune o cercetare prealabila adica o ancheta unde angajatul isi poate spune versiunea si poate solicita consemnarea ei in procesul verbal intocmit si poate fi asistat de catre un membru al sindicatului sau de un aparator).
2. daca este mai important locul de munca atunci va face ce i se spune
3. daca ce i se cere poate fi legal de atributiile sale (conform fisei postului etc) este riscant refuzul de a efectua pentru ca ar putea fi intr-adevar sanctionat.
Inflatia o aflati de la INS (institutul national de statistica). Le cereti sa va precizeze care a fost inflatia in perioada x (data concedierii) - y (data reintegrarii) cu adresa scrisa si veti primi raspuns (mergeti direct la ei).
tocmai asta este aceste "drepturi" nu sunt mentionate nicaieri patronul le dadea ca asa vroia el

Alte opinii va rog.

ref. la bonurile de masa. se schimba cumva situatia daca inainte de concediere nu ar mai fi primit bonuri de masa.

ref. la abonament. Acest "drept" nu e mentionat nicaieri (contract, contract colectiv etc) si se folosea doar pentru a acoperi deplasarile pe care angajatul trebui sa le faca in virtutea functiei pe care o avea.
Speta: angajatul castiga procesul prin care a solicitat anularea deciziei de concediere si obtine o sentinta prin care fostul angajator este obligat sa-i plateasca salariul actualizat si toate celelalte drepturi de care ar fi beneficiat.


Ma intereseaza daca aceasta sintagma include si (in conditiile in care in contractul de munca nu sunt specificate asemenea drepturi):

- bonurile de masa;
- transportul decontat (abonament ratb).

Totodata o alta intrebare este angajatul beneficiaza de:
-concediul de odihna pe perioada dintre data concedierii si cea a reintegrarii;


Astept opinii si argumente
va multumesc. Asta era si parerea mea.
aga a fost convocata corect nu sunt probleme de alta natura care ar putea interveni singurul lucru care s-a intamplat este ca s-a platit mai mult de catre actionar pentru actiuni.

Adica sa presupunem ca: aga a hotarat legal conform tuturor practicilor in domeniu faptul ca se vor emite 500 de actiuni si doar un actionar (sunt doi celalalt a renuntat lin mod expres la dreptul de subscriere) le va subscrie prin plata in euro a sumei de 50.000 ron. Problema este ca echivalentul sumei trebuie stabilit la cursul din data in care intra banii in cont si cum transferul dureaza 4 zile el plateste mai multi euro ca sa acopere cei 50.000 Ron (nu se vor schimba banii insa pe hartie trebuie sa existe in contul de majorare de capital o suma in euro egal cu 50.000 Ron * cursul euro/ron din ziua in care intra banii) chiar daca cursul fluctueaza si i se percep comisioane bancare mai mari.
Multumesc.

Daca are cineva si alte pareri este binevenit.
Multumesc.

Daca are cineva si alte pareri este binevenit.
Credeti ca Registrul Comertului ar putea refuza inscrierea majorarii de capital social daca s-a achitat mai mult decat suma datorata pentru majorare?

Este vorba de un SA la care se majoreaza capitalul social cu 500 actiuni (prin emitere de actiuni) in valoare de 50.000 Ron dar pentru ca actionarul care face plata o face in valuta si din strainatate atunci plateste mai mult astfel incat sa se acopere eventuale fluctuatii de curs si comisioane bancare (pentru stabilirea cursului de schimb aplicabil se ia in considerare data cand banii intra in cont).