avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgent, va rog: anulare concediere, plata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgent, va rog: anulare concediere, plata salariilor

Rog frumos si urgent pe angajatorii care au avut de a face cu anularea concedierii si platirea salariilor index, maj si reactualizate, sa imi spuna cum au facut.

Noi nu avem prevazuta nicunde reactualizarea salariilor anual sau oricum. In functie de performnata fiecaruia acordam sau nu mariri.
Trebuie sa tin cont de inflatie la acest angajat reintergrat ? Asa cere el insa la ceilalati nu a fost vorba de asta.
De unde iau inflatia, (oficial), ma refer ?

Cel mai recent răspuns: Instantlife , utilizator 11:15, 7 Mai 2009
Inflatia o aflati de la INS (institutul national de statistica). Le cereti sa va precizeze care a fost inflatia in perioada x (data concedierii) - y (data reintegrarii) cu adresa scrisa si veti primi raspuns (mergeti direct la ei).
Din cate inteleg eu este vorba de executarea unei hotarari judecatoresti, prin care sunteti obligati sa acordati plata salariului salariatului reintegrat la care sa adugati si rata inflatiei.
In aceste conditii, este imperativ sa faceti ceea ce se dispune prin sentinta, iar coeficientii de inflatie se iau dupa comunicarile facute de Institutul National de Statistica.
Uitati-va pe site-ul INS. Exista chiar si un calculator acolo, din cate imi amintesc. Probabil prin hotarare s-a discpus si plata altor drepturi de care ar fi beneficiat salariatul daca n-ar fi fost concediat abuziv. In acest caz, depinde daca eventualele mariri salariale au fost acordate "engros" prin CCM sau prin negociere cu sindicatul- tuturor angajatilor, sau daca marirea a fost urmare negocierii directe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii indexate, majorate si actualizate ContSters47405 ContSters47405 In urma unui litigiu de munca au fost cistigate despagubiri reprezentind salariile indexate, majorate si actualizate si toate celelate drepturi ce i s-ar fi ... (vezi toată discuția)
Litigii munca Shogun72 Shogun72 Am câștigat procesul cu vechiul angajator si instanța a dispus reintegrarea si toate celelalte. Problema mea este ca in momentul acesta sunt angajat in ... (vezi toată discuția)
Calcul despagubiri salariale pentru reintegrare la locul de munca imosoft imosoft Buna ziua, Ma intereseaza un model de calcul al despagubirilor salariale care se acorda angajatului la reintegrarea sa la vechiul loc de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)