Buna ziua,
In urma decesului ambilor parinti, a rezultat o masa succesorala ce cuprinde un teren extravilan de 1.4 ha, un teren intravilan de 1600 mp si un apartament cu 3 camere. Mentionez ca terenul extravilan face parte dintr-o mostenire din partea bunicului ce cuprinde 3 parcele avand suprafata totala de 2.8 ha iar ceilalti 1.4 ha sunt mosteniti de verii nostri si urmasii lor.
A fost facuta dezbaterea succesiunii dupa decesul tatalui si a mamei si s-a stabilit cota parte care revine fiecarui mostenitor.
Suntem 4 mostenitori din care unul este decedat si in locul lui mostenesc copii.
Eu locuiesc in apartamentul parintilor si in urma decesului mamei am ramas singurul care are domiciliul aici.
La discutiile care au avut ca subiect partajul, am solicitat celorlati mostenitori ca apartamentul sa-mi revina mie, pe numele meu, dorind sa-i compensez cu toata partea mea sau cu o cota parte din terenurile mentionate mai sus. Ei insa se opun si doresc vanzarea terenurilor mai intai si sa-i compensez cu banii rezultati..
Un aspect care face situatia urgenta si critica pentru mine este faptul ca in doi ani imi expira buletinul in care am trecuta adresa apartamentului. La urgenta cu buletinul se adauga si faptul ca, singur fiind, imi este greu sa gasesc o persoana cu care sa-mi impart viata, fara sa-i pot oferi siguranta unui camin. Vanzarea poate fi un proces care necesita mult timp, mai ales in cazul terenului extravilan, timp care a devenit un lux pentru mine la cei 51 de ani pe care ii am.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in situatia de fata pentru a obtine apartamentul cat mai repede, in conditiile mentionate de mine.
Va multumesc anticipat
Buna ziua,
Problema mea este cu un vecin care isi inalta casa.
Casa este cam la 80 de centimetri de gard, initial facuta doar parter, si la momentul construirii, in urma cu foarte multi ani, tatal meu a fost de acord cu asta.
In urma cam cu 30 de ani, vecinul a mai adaugat in fata casei deja facute, o camera plus un etaj deasupra, lucrare pentru care tatal meu si-a dat acordul.
Acum, vecinul a daramat acoperisul la partea casei care ramasese doar parter si are intentii vizibile de construire a unui etaj. Tatal meu a decedat intre timp si pentru aceasta lucrare nu a cerut acordul nostru, al mostenitorilor.
Va rog sa-mi spuneti cat de legala este aceasta lucrare si ce putem face in aceasta situatie mai ales ca ne afecteaza in mod direct prin umbra pe care o face pe terenul nostru.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua
Locuiesc in Iasi, intr-un bloc cu 2 scari care era constituit intr-o asociatie de proprietari cu contorizarea consumului de apa rece facuta de un apometru general instalat la scara B.
De curand, un grup de 16 proprietari din scara unde locuiesc, respectiv scara A, au luat initiativa constituirii unei asociatii pe scara noastra si separarea de asociatia "mama" ce cuprindea scarile A si B. Momentan nu este un apometru instalat pe scara A si facturile de la utilitati vin tot pe "vechea asociatie".
In aceste conditii, presedintele asociatiei nou infiintate a afisat prima lista de intretinere in care au fost inclusi si locatarii nemembri ai asociatiei si in care au fost incluse si cheltuielile de constituire a noii asociati la rubrica "alte cheltuieli".
Acum 2 intrebari
1) Este legal sa fiu obligat sa contribui la cheltuielile de constituire a asociatie de pe scara mea, desi nu am fost printre locatarii care au initiat aceasta ?
2) Din moment ce inca nu avem apometru instalat pe scara noastra, sunt obligat sa platesc intretinerea la noua asociatie sau doar cheltuielile legate de curatenie?
Inteleg ca atunci cand se va monta apometrul pe scara, nu voi avea incotro si va trebui sa ma inscriu in noua asociatie, sa platesc cheltuielile de montare ale apometrului si sa platesc intretinerea la scara mea, respectiv scara A insa pana atunci cum e corect din punct de vedere legal, sa procedez ?
Va multumesc in avans pentru atentie si pentru raspuns