ne-am casatorit in urma cu un an si jumatate si am inteles ca dupa un an de casatorie se poate face un act notarial prin care acel teren sa fie trecut in regim matrimonial ,ceea ce presupune ca ar deveni bun comun?!!
s-a facut act de mostenire pe numele sotului meu.mama si sora lui au renuntat la dreptul lor asupra acelui teren.casa pe care urmeaza sa o ridicam acolo va fi bun comun?trebuie sa fac dovada ca am contribuit material la costructia ei in eventualitatea unui partaj?parintii mei imi vor da o suma de bani si vreau sa stiu daca e nevoie de vreun act notarial pentru siguranta lor cum ca daca as divorta am dreptul la acea casa.repet...terenul este pe numele lui cu act de mostenire iar casa urmeaza sa o construim.
copilul are o relatie extraordinara cu actualul meu sot desi stie ca nu este tatal natural.cu fostul sot are o relatie de ........bun simt .nu ii interzic sa pastreze legatura cu el ,doar ca nu mi se pare normal sa vada ca tatal lui il vede si suna doar atunci cand ii convine lui.desi nu intreaba niciodata de el stiu ca sunt momente cand ar vrea sa vorbeasca cu el sau sa il dava dar nu are cum pentru ca acesta nu il cauta.
detin custodia deplina a copilului meu de mai bine de 3 ani.in tot acest timp fostul sot l-a vazut foarte rar ,iar pensia i-o da la fel de rar.in hotararea judecatoreasca scrie doar ca se obliga la plata pensiei si atat.nu este mentionat nimic despre vizite sau vacante.acum s-a gandit el ca ar vrea sa ia copilul in concediu.poate face asta fara acordul meu?as mai vrea sa stiu ce as putea face ca copilul meu sa poata fi infiat de catre sotul meu actual.mentionez ca nu am nici un fel de date de contact ale fostului cu exceptia unui nr. de tel si ca nu mai locuieste in aceasi localitate.
sunt casatorita si urmeaza ca sotul meu sa primeasca mostenire de la mama lui un teren pe care urmeaza sa ridicam o casa.
as vrea sa stiu -este acest teren si implicit viitoarea casa considerat ca fiind bun comun?
-daca nu ,exista vreo cale legala prin care sa devina bun comun?