s-a facut act de mostenire pe numele sotului meu.mama si sora lui au renuntat la dreptul lor asupra acelui teren.casa pe care urmeaza sa o ridicam acolo va fi bun comun?trebuie sa fac dovada ca am contribuit material la costructia ei in eventualitatea unui partaj?parintii mei imi vor da o suma de bani si vreau sa stiu daca e nevoie de vreun act notarial pentru siguranta lor cum ca daca as divorta am dreptul la acea casa.repet...terenul este pe numele lui cu act de mostenire iar casa urmeaza sa o construim.
Din pacate intre soti nu se poate face un act de vanzare/cumparare a 1/2 parte din terenul sotului, pentru ca dvs. sa stati linistita. In schimb, casa o intabulati pe numele amandurora, deci in caz de divort se vede clar ca a fost construita de amandoi in timpul casatoriei. Mai mult, faceti actele, proiectul de casa, chitantele de achitare a costurilor cu materiale, manopera, etc.pe numele amandurora. Astfel stati si dvs. linistita.
Intabulare casa
veropmd
Buna ziua, am si eu o nelamurire. Eu si sotul meu, am construit o casa pe un teren pe care il avea sotul meu inainte de casatorie. Toate autorizatiile de ... (vezi toată discuția)