avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil

detin custodia deplina a copilului meu de mai bine de 3 ani.in tot acest timp fostul sot l-a vazut foarte rar ,iar pensia i-o da la fel de rar.in hotararea judecatoreasca scrie doar ca se obliga la plata pensiei si atat.nu este mentionat nimic despre vizite sau vacante.acum s-a gandit el ca ar vrea sa ia copilul in concediu.poate face asta fara acordul meu?as mai vrea sa stiu ce as putea face ca copilul meu sa poata fi infiat de catre sotul meu actual.mentionez ca nu am nici un fel de date de contact ale fostului cu exceptia unui nr. de tel si ca nu mai locuieste in aceasi localitate.
Cel mai recent răspuns: ramonacancu , utilizator 13:05, 19 Iulie 2012
Nu puteti interzice copilului sa aiba o relatie cu tatal sau, mai ales daca minorul doreste. daca dvs considerati ca nu e un tata bun , ca i-ar face rau copilului, ca o astefl de ralatie i-ar dauna.. nu-l lasati si va decide instanta intr-un fel, daca tatal va va actiona in judecata.
Sotul dvs nu-l poate infia pe copil fara acordul tatalui natural.
copilul are o relatie extraordinara cu actualul meu sot desi stie ca nu este tatal natural.cu fostul sot are o relatie de ........bun simt .nu ii interzic sa pastreze legatura cu el ,doar ca nu mi se pare normal sa vada ca tatal lui il vede si suna doar atunci cand ii convine lui.desi nu intreaba niciodata de el stiu ca sunt momente cand ar vrea sa vorbeasca cu el sau sa il dava dar nu are cum pentru ca acesta nu il cauta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)
Stabilire ore de vizita a minorului de catre bunici Velinca Velinca buna ziua, Am casigat in instanta dreptul de vizitatare a minorului care are 14 ani trecuti . Nu stiu exact ce presupune acest drept si cum o sa il ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva mamei soaresiluna soaresiluna Buna seara. Daca tatal minorului vrea sa renunte la custodie care ne-a fost acordata prin hotarare de divort ambilor parinti o poate face? Si daca da , cum se ... (vezi toată discuția)