avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie exclusiva mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie exclusiva mamei

Buna seara. Daca tatal minorului vrea sa renunte la custodie care ne-a fost acordata prin hotarare de divort ambilor parinti o poate face? Si daca da , cum se procedeaza , mentionez ca as vrea ca minorul sa treaca pe numele meu sau sa fie adoptata de actualul meu sot? Mai trebuie sa plateasca pensie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:18, 5 Noiembrie 2015
Numai pe calea unei actiuni in instanta, se va putea stabili autoritatea parinteasca exclusiva.
Instanta decide, in cazuri grave, altfel nu putem sa ne jucam de-a am/n-am copil. Nu poate renunta.
Cred ca mai repede va informati in ce conditii poate sotul dvs infia, decat cum poate renunta tatal la autoritatea paritneasca.

Autoritatea exclusiva nu are nici o treaba cu infiatul - nu va ajuta.
Numele copilului iarasi nu are nici o treaba - fie ca e numele dvs, fie ca e numele tatalui, conteaza cine e trecut in certificatul de nastere ca tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei unui minor lorenarebeca lorenarebeca doresc obtinerea custodia ficei mele minore de 3 ani fara sa ma judec cu tatal pentru ca imi imaginez ca nu are nimic impotriva sa ramana la mine .este cu mine ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, drept parintesc comun, daca tatal da declaratie notariala pentru libera circulatie pana minorul are 18 ani, se poate schimba si numele de familie al copilului? soangher soangher Buna,as avea si eu o intrebare,:suntem divortati,am cuatodia minorului dar avem dreptul parintesc in comun,tatal nu viziteaza minorul si nici nu plateste ... (vezi toată discuția)
Infiat copil silviu35 silviu35 O femeie e in divort sotul ei a fost internat la spital cu capul,ea are 2 copii o fata si un baiat vreau sa ia-u unul pe numele meu ea e de acord ca sa ne ... (vezi toată discuția)