avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

ne-am casatorit in urma cu un an si jumatate si am inteles ca dupa un an de casatorie se poate face un act notarial prin care acel teren sa fie trecut in regim matrimonial ,ceea ce presupune ca ar deveni bun comun?!!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:43, 29 August 2012
daca e bun dinaintea casatoriei ramane bun propriu
terenul a fost dobandit in timpul casatoriei in urma unui certificat de mostenitor.
bunurile din mostenire sunt bunuri proprii
Puteti incheia la notar o conventie matrimoniala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dobandita in timpul casatoriei? ramonacancu ramonacancu sunt casatorita si urmeaza ca sotul meu sa primeasca mostenire de la mama lui un teren pe care urmeaza sa ridicam o casa. as vrea sa stiu -este acest teren si ... (vezi toată discuția)
Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de ... DAE219 DAE219 Care este procedura separației de bunuri după căsătorie de comun acord,a bunurilor proprii înainte de căsătorie și a bunurilor dobândite in timpul ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)