avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate IGHI

Activitate IGHI

Discuție Orange Romania
Buna ziua!Din data de 9 decembrie sunt plecata din Romania, in spatiul UE . In ianuarie si februarie, mama de acasa mi a incarcat cartela orange cu optiunea de 10 euro in care e inclus “roamingul”. Ultima data mi -a incarcat cartela cu aceasta optiune acum o saptamana dar ieri mi a cenit un mesaj de la orange ca de azi mi se aplica alte tarife pentru care trebuie sa platesc in plus ceea ce nu mi se pare normal, mi se pare abuz..... Adica acum 7 zile mi-au incarcat caetela direct cu optiune, mi-au luat banii iar dupa o saptamana eu raman si fara bani si fara optiune.... ce pot face in aceasta situatie?Multumesc!
Va multumesc mult pentru raspunsuri! O seara frumoasa sa aveti!
Buna ziua!
Problema mea sta in felul urmator : in anul 2009 am infiintat o firma cu un asociat, eu fiind administrator.... firma a functionat 3 luni apoi i-am anulat activitatea pentru 2 ani iar de atunci a ramas asa, fara activitate si fara niciun fel de datorie( eu avand grija de asta).... Avand in vedere ca asociatul a demonstrat ca e o persoana foarte neserioasa ( eu nestiind asta in momentul infiintarii firmei impreuna cu el) ce pot face pentru a inchide definitiv aceasta firma , in conditiile in care el ( asociatul) nu a mai raspuns la telefon si nedorind sa rezolve problemele?
A doua problema este ca tata ne-a dat o duba fara acte (actele fiind pe numele tatalui meu) pentru aceasta firma, (pentru a ne ajuta) duba ramanand la acest asociat .... Probabil, din cat il cunosc acum, a vandut-o bucata cu bucata, apoi ce a ramas a dus la REMAT, iar tata platind impozite in tot acest timp pentru aceasta duba intrucat el ( asociatul) nu a mai raspuns la telefon apoi si-a schimbat numarul de telefon, ignorand problemele care nu il afecteaza in niciun fel ...Tata a decedat in aprilie 2017 ...... Exista vreo solutie pentru a rezolva si aceasta problema? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! Doresc raspunsuri avizate .......O zi buna!
Răspuns la discuția Preaviz concediere
Multumesc!
Buna ziua !
Un salariat, angajat din 15.03.2010 are stipulat in c.i.m. de atunci preavizul in cazul concedierii de 15 zile ... Prin act aditional incheiat la 03.06.2011 i s-a schimbat functia in director adjunct, restul clauzelor ramanand neschimbate .
Intrebarea mea este cate zile de preaviz trebuie sa-i dau acum?
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
tardiv
Răspuns la discuția Acum imi place acest cantec:
[ link extern ]
Mariah Carey - All I want for Christmas
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
relicva
Buna dimineata !
Pauza de masa nu e inclusa in cele 8 ore de munca, puteti renunta la pauza de masa si sa munciti 8 ore ( asa cum am facut si noi) :)
Conform ART. 139 din Codul Muncii ziua de 30 noiembrie este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza dar ...


Art. 139
(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
- 1 şi 2 ianuarie;
- prima şi a doua zi de Paşti;
- 1 mai;
- prima şi a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima şi a doua zi de Crăciun;
- două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de către angajator.

SECŢIUNEA a 3-a
Sărbătorile legale
Art. 140

Prin hotărâre a Guvernului se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

Art. 141
Prevederile art. 139 nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Art. 142
(1) Salariaţilor care lucrează în unităţile prevăzute la art. 140, precum şi la locurile de muncă prevăzute la art. 141 li se asigură compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.
(2) În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariaţii beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.