avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare clauza contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare clauza contract de munca

In contractul innividual de munca este prevazut un timp de munca de 8 ore. In realitate eu si colegii muncim 8 ore si jumatate, pe motiv ca ne asigura o pauza de masa.
Societate nu are Regulament intern sau alte dispozitii prin care sa fie reglementat programul de lucru.
In aceasta situatie pot demisiona in conditiile art. 81 alin. 8 din Codul muncii, motivand ca angajatorul nu respecta prevederile CIM referitoare la programul de lucru?
Va multumesc!
I
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 8 Decembrie 2013
Buna dimineata !
Pauza de masa nu e inclusa in cele 8 ore de munca, puteti renunta la pauza de masa si sa munciti 8 ore ( asa cum am facut si noi) :)
In c.i.m. ce program de munca aveti inserat?
8 ore.
Obligatia de a respecta programul de munca incumba salariatului si nu angajatorului.

Angajatorul dvs impune un program de munca care nu este prevazut in c.i.m. Opinia mea este ca nu constituie motiv de demisie fara preaviz asa ceva.

Nnerespectarea de catre angajator a legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata ITM-ului si/sau Inspectiei Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz valentin_matei2003 valentin_matei2003 Buna seara o mica intrebare am ,un muncitor mai este obligat sa stea in preaviz de 15 zile fiind muncitor in comert mai precis vanzator . Va multumesc (vezi toată discuția)
Obligatie la locul de munca! nykolae nykolae azi sotia vrea sa isi dea demisia de la un loc de munca....sefa iei ia sarit cu cele 20 de zile preaviz!Ce poate sa faca sau cum sa isi dea demisia la zi fara ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt persoană peste 45 ani, angajată cu convenție, ... IORDAN ELENA IORDAN ELENA Bună ziua, Sunt persoană peste 45 ani, angajată cu convenție, deci firma primește de la stat 2250 lei pentru salariul meu, 12 luni. Sunt foarte ... (vezi toată discuția)