avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate gabi2005

Activitate gabi2005

Răspuns la discuția Învestire cu formula executorie
Multumesc
Este necesar ca o Sentintă Civilă definitiva şi irevocabila prin nerecurare, prin care s-au anulat două Titluri de proprietate teren, ca find înscrisuri falsificate, să fie învestită cu formulă executorie pentru a putea intra in posesia terenului?
Sau nu este nevoie?
Sentinta, în sine, avand in vedere ca este definitiva şi irevocabila nu este de ajuns pentru a se elibera un nou Titlu de proprietate?
Vad ca nimeni nu s-a bagat sa raspunda. Intre timp a avut loc procesul. Bineinteles, judecatorul a inapoiat dosarul prim-procurorului:
Solutie: În baza art.278 ind 1 pct 13 C.pr.pen dispune trimiterea sesizării înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria ..... cu adresa nr ...... din data de ........., conţinând plângerea formulată de petenţii ........................... , Primului Procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria .............., căruia i-a fost iniţial adresată. Dată şi citită în şedinţa publică .

Impotriva unei Rezolutii numite "de admitere în parte a plângerii" se face o PLANGERE adresata prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatorie, pe art. 278 CPP, de catre o persoana ce se considera vatamata in drepturile sale.
Aceasta PLANGERE este trimisa de prim-procuror direct la Judecatorie, dupa cinci zile de la primire, impreuna cu dosarul penal, rezultand un proces in temeiul art. 278^1 CPP, in urmatoarele conditii ciudate:
- PLANGEREA nu este o plangere impotriva vreunei rezolutii de NUP
- prim-procurorul nu da nici un raspuns la PLANGERE;
- cel care a facut PLANGEREA la prim -procuror, adica persoana ce se considera vatamata in drepturile sale, nu a mai facut alta plangere catre judecator;
- dosarul penal ajunge in instanta fara ca judecatorul sa apuce sa-l ceara.

Va rog sa ma lamuriti, pentru ca eu nu vad decat aberatii in acest caz, poate sa existe un asa proces?
Iata faptele:
1. In 2008 am facut plangere penala impotriva unei persoane X care detinea un Titlu de proprietate teren, mostenire de la tatal sau, dovedind ca acel Titlu este inscris falsificat si cerand anularea lui;
2. In 2011 se da Rezolutie de NUP pentru X, dar se retine ca Titlul este inscris falsificat de tatal decedat al lui X (si eu si X suntem informati de NUP);
3. In 2011 Procurorul, în baza Deciziei nr. 2/2011 a ÎCCJ asupra legitimarii procesuale active a procurorului de a formula acţiunea civilă pentru desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris falsificat atunci când acţiunea penală s-a stins în faza de urmărire penală printr-o soluţie de netrimitere în judecată, a sesizat Instanţa de judecată la Judecatorie.
4. Partile in proces au fost Parchetul de pa langa Judecatorie si Comisia Judeteana de Reconstituire a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor.
5. In martie 2012, instanţa de judecată a dispus, prin Sentinţa Civilă, ramasa definitivă şi irevocabilă prin nerecurare, anularea Titlurilor false de propietate.
6. In mai 2012, persoana X introduce recurs la Tribunal pentru casarea Sentintei definitive si irevocabile, aratand ca a fost lipsit de dreptul la aparare nefiind introdus de procuror in procesul deschis in baza Deciziei 2/2011 a ICCJ si invocand faptul ca este persoana ale carei interese legitime au fost vatamate.

Iata nelamuririle mele:
1. persoana X, ca persoana careia i s-a dat NUP, trebuia introdusa in procesul deschis de procuror in baza Deciziei 2/2011 a ICCJ (eventual si eu ca parte vatamata)?
2. persoana X se poate considera (in luna mai 2012) persoana ale carei interese legitime au fost vatamate si asta pentru că a rămas fără bunul (terenul) furat de autorul ei?
3. persoana X poate spune ca i s-a luat dreptul la aparare daca trei ani, cat au durat cercetarile penale, putea dovedi ca ii apartine terenul?
4. pot cere amendarea lui pentru inducerea in eroare a Instantei?