avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pedepsirea celor care mint instantele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pedepsirea celor care mint instantele

Iata faptele:
1. In 2008 am facut plangere penala impotriva unei persoane X care detinea un Titlu de proprietate teren, mostenire de la tatal sau, dovedind ca acel Titlu este inscris falsificat si cerand anularea lui;
2. In 2011 se da Rezolutie de NUP pentru X, dar se retine ca Titlul este inscris falsificat de tatal decedat al lui X (si eu si X suntem informati de NUP);
3. In 2011 Procurorul, în baza Deciziei nr. 2/2011 a ÎCCJ asupra legitimarii procesuale active a procurorului de a formula acţiunea civilă pentru desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris falsificat atunci când acţiunea penală s-a stins în faza de urmărire penală printr-o soluţie de netrimitere în judecată, a sesizat Instanţa de judecată la Judecatorie.
4. Partile in proces au fost Parchetul de pa langa Judecatorie si Comisia Judeteana de Reconstituire a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor.
5. In martie 2012, instanţa de judecată a dispus, prin Sentinţa Civilă, ramasa definitivă şi irevocabilă prin nerecurare, anularea Titlurilor false de propietate.
6. In mai 2012, persoana X introduce recurs la Tribunal pentru casarea Sentintei definitive si irevocabile, aratand ca a fost lipsit de dreptul la aparare nefiind introdus de procuror in procesul deschis in baza Deciziei 2/2011 a ICCJ si invocand faptul ca este persoana ale carei interese legitime au fost vatamate.

Iata nelamuririle mele:
1. persoana X, ca persoana careia i s-a dat NUP, trebuia introdusa in procesul deschis de procuror in baza Deciziei 2/2011 a ICCJ (eventual si eu ca parte vatamata)?
2. persoana X se poate considera (in luna mai 2012) persoana ale carei interese legitime au fost vatamate si asta pentru că a rămas fără bunul (terenul) furat de autorul ei?
3. persoana X poate spune ca i s-a luat dreptul la aparare daca trei ani, cat au durat cercetarile penale, putea dovedi ca ii apartine terenul?
4. pot cere amendarea lui pentru inducerea in eroare a Instantei?











Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 13:35, 18 Iunie 2012
1. Da, avea calitate procesuala pasiva in procesul civil.
2. Da, atat timp cat si procuratura a hotarat in acest sens. Poate fi si adevarata situatia lui X.
3. Faptul ca invoca lipsa dreptului la aparare, se refera la modul in care a fost citat pentru proces(nu a fost citat), practic invocand un viciu procedural neavand nici o importanta ca are dreptul asupra terenului.
4. Trebuie sa aveti argumente reale si temeinice pentru a face orice fel de aparare.
Cererea de revizuire va clarifica aceste aspecte doar in limita fondului care probeaza cauza introdusa de catre dv!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia xv/2005 a iccj si decizia 2/2011 a iccj gabia gabia Daca Tribunalul caseaza o sentinta civila, data in baza Deciziei 2/2011, invocand Decizia XV/2005 a ICCJ, aceasta sentinta este una normala? Decizia ... (vezi toată discuția)
Decizia nr. xv din 21 noiembrie 2005 data in recursul in interesul legii, de sectiile unite ale iccj: anola anola puteti sa-mi spuneti daca procurorul are calitate procesuala activa in cazul meu cf cu aceasta hot? procesul a inceput deja dar pot avea surpriza sa fie ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala mirelag71 mirelag71 parchetul are calitate procesuala activa in cauyele comerciale, tinand seama de art.45 C.pr. civila coroborat cu Decizia nr.XV/21.11.2005? DACA DA DE CE, DACA ... (vezi toată discuția)