Iata faptele:
1. In 2008 am facut plangere penala impotriva unei persoane X care detinea un Titlu de proprietate teren, mostenire de la tatal sau, dovedind ca acel Titlu este inscris falsificat si cerand anularea lui;
2. In 2011 se da Rezolutie de NUP pentru X, dar se retine ca Titlul este inscris falsificat de tatal decedat al lui X (si eu si X suntem informati de NUP);
3. In 2011 Procurorul, în baza Deciziei nr. 2/2011 a ÎCCJ asupra legitimarii procesuale active a procurorului de a formula acţiunea civilă pentru desfiinţarea totală sau parţială a unui înscris falsificat atunci când acţiunea penală s-a stins în faza de urmărire penală printr-o soluţie de netrimitere în judecată, a sesizat Instanţa de judecată la Judecatorie.
4. Partile in proces au fost Parchetul de pa langa Judecatorie si Comisia Judeteana de Reconstituire a Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor.
5. In martie 2012, instanţa de judecată a dispus, prin Sentinţa Civilă, ramasa definitivă şi irevocabilă prin nerecurare, anularea Titlurilor false de propietate.
6. In mai 2012, persoana X introduce recurs la Tribunal pentru casarea Sentintei definitive si irevocabile, aratand ca a fost lipsit de dreptul la aparare nefiind introdus de procuror in procesul deschis in baza Deciziei 2/2011 a ICCJ si invocand faptul ca este persoana ale carei interese legitime au fost vatamate.
Iata nelamuririle mele:
1. persoana X, ca persoana careia i s-a dat NUP, trebuia introdusa in procesul deschis de procuror in baza Deciziei 2/2011 a ICCJ (eventual si eu ca parte vatamata)?
2. persoana X se poate considera (in luna mai 2012) persoana ale carei interese legitime au fost vatamate si asta pentru că a rămas fără bunul (terenul) furat de autorul ei?
3. persoana X poate spune ca i s-a luat dreptul la aparare daca trei ani, cat au durat cercetarile penale, putea dovedi ca ii apartine terenul?
4. pot cere amendarea lui pentru inducerea in eroare a Instantei?
1. Da, avea calitate procesuala pasiva in procesul civil.
2. Da, atat timp cat si procuratura a hotarat in acest sens. Poate fi si adevarata situatia lui X.
3. Faptul ca invoca lipsa dreptului la aparare, se refera la modul in care a fost citat pentru proces(nu a fost citat), practic invocand un viciu procedural neavand nici o importanta ca are dreptul asupra terenului.
4. Trebuie sa aveti argumente reale si temeinice pentru a face orice fel de aparare.
Calitate procesuala
mirelag71
parchetul are calitate procesuala activa in cauyele comerciale, tinand seama de art.45 C.pr. civila coroborat cu Decizia nr.XV/21.11.2005? DACA DA DE CE, DACA ... (vezi toată discuția)