avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Învestire cu formula executorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Învestire cu formula executorie

Este necesar ca o Sentintă Civilă definitiva şi irevocabila prin nerecurare, prin care s-au anulat două Titluri de proprietate teren, ca find înscrisuri falsificate, să fie învestită cu formulă executorie pentru a putea intra in posesia terenului?
Sau nu este nevoie?
Sentinta, în sine, avand in vedere ca este definitiva şi irevocabila nu este de ajuns pentru a se elibera un nou Titlu de proprietate?
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 14:16, 13 Iulie 2012
sentintele care nu se pot aduce la indeplinire prin executare silita nu trebuie investite cu formula executori, este suficienta copie legalizata cu mentiunea "irevocabila". in baza acesteia, puteti solicita eliberarea unui nou titlu de proprietate.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
gabi2005, utilizator
Daca institutia nu se conformeaza obligatiei stabilite de instanta in sensul de a va elibera un nou titlu va trebui investita cu formula executorie si pusa in executare pt obligatia de a face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie adinutza.2008 adinutza.2008 Consiliul local a castigat in instanta rezilierea unui contract de inchiriere. Intreb: dupa aplicarea mentiunii definitiv si irevocabil pe sentinta civila, ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare comerciala bubu.g bubu.g Am o sentinta pronuntata de Curtea de Apel sectia contencios administrativ si fiscal, litigiu comercial intre 2 societati comerciale, valoarea litigiului ... (vezi toată discuția)