avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate alex29bv

Activitate alex29bv

Buna ziua. Am participat la un concurs pentru ocuparea unei functii publice de politist local. In urma interviului am fost respins. As dori sa-mi retrag dosarul de concurs, dar as avea o intrebare. Se pot deconta/recupera banii cheltuiti cu ocazia complectarii acestui dosar? De exemplu, pentru cele 2 adeverinte medicale (20 ron/buc), aviz psihologic port arma (60 ron), cazier judiciar (10 ron), in total 110 ron.

Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie somaj
Multumesc. Nu am solicitat in Germania ajutor de somaj, ci doresc sa solicit in Romania, deoarece in ultimele 14 luni nu am lucrat aici.
Stiam, ca in cazul demisiei nu poti beneficia de ajutor de somaj.
Răspuns la discuția Indemnizatie somaj
CIM s-a incheiat prin demisie si in Germania!
Buna ziua. As dori si eu o lamurire, daca se poate.
In data de 20 feb. 2015 mi-am dat demisia de la firma unde lucram si am plecat sa lucrez in Germania, legal, cu contract de munca. Treaba nu a mers exact cum am sperat si anul acesta, in luna martie m-am intors in Romania. De atunci imi caut de lucru, dar fara rezultat.
Se poate sa beneficiez de indemnizatie de somaj sau nu?
Multumesc
Răspuns la discuția Procura folosire auto
Multumesc inca o data pentru lamuriri
Răspuns la discuția Procura folosire auto
Ideea principala era pentru scoaterea masinii din Romania, sa nu am probleme la vama.

Multumesc pentru lamuriri.

Cat despre folosirea masinii in Germania, o sa ma interesez sa vad cum e legislatia.
Nu stiu cum si-ar putea seama cand am introdus masina in tara si daca au trecut cele 90 de zile daca nu mai exista vama sau nu ma opreste nimeni in trafic.
De exemplu, in Turcia, se trece masina in pasaport la granita, si atunci intr-adevar se pot calcula cele 90 de zile de cand ai intrat pe teritoriul lor.



Răspuns la discuția Procura folosire auto
Ok. Am inteles.
O sa-l intreb pe prietenul meu care locuieste acolo (langa Munchen) de 1 an jumate, si unde o sa merg si eu, cum a facut cu masina, daca a inmatriculat-o acolo sau a ramas cu numere de RO. El sta in chirie si mi-a gasit o garsoniera unde o sa locuiesc. Totul o sa fie cu acte legale, inclusiv locul de munca.
Răspuns la discuția Procura folosire auto
Da, autoturismul este inmatriculat pe numele tatalui meu deoarece a fost achizitonat acum 5 ani prin programul rabla. In momentul respectiv nu se putea inmatricula noua masina decat pe numele vechiului proprietar.
Daca in buletin/permis este aceasi adresa si numele de familie la fel ca in actele masinii, mai trebuie sa fac copie tradusa/legalizata dupa certificatul de nastere?

Ideea era si pentru cauzul nefericit in care pot fi implicat intr-un accident, sau amendat pentru viteza. Ma gandesc sa nu "comenteze" ceva politistul neamt :)
Bineinteles ca ITP-ul si RCA o sa fie facute in Romania

Cat am circulat in tara, nu m-a intrebat nimeni "de sanatate" nici cand m-a oprit pentru depasirea vitezei si nici in cazul accidentului.

Multumesc
Buna ziua.
As dori si eu o lamurire in legatura cu foliserea unui autovehicul in spatiu UE.
Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu si as dori sa plec din tara, pentru o perioada nedeterminata (munca in Germania).
Parintii nu mai au permis de conducere valabil, deci nu au nimic impotriva sa iau masina. De cand am luat permisul (12 ani) ei nu au mai condus.
Daca este acelasi nume de familie in actele masinii mai este nevoie de procura notariala pentru a iesi cu masina din Romania?
Multumesc
Buna ziua.

Am dori si eu niste sfaturi in legatura cu o amenda radar.
Conduceam auto pe drumul eurpean E60 (Slobozia - Ploiesti) si in localitatea Giurgeni am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere pentru depasirea limitei de viteza in localitate. MCV-ul cu aparat radar era in miscare din sensul opus, deoarece tocmai intorsese din locatia unde a fost stationat (pe sensul meu de mers). De obicei nu circul cu viteza, dar tocmai depaseam un alt autovehicul si n-am observat semnul de intrare in localitate, nefiind nici o locuinta pe portiunea respectiva de drum.
1) Este legal ca aparatul radar sa fie in miscare in timp ce inregistreaza viteza autovehicului din sens opus?
2) Pot face contestatie impotriva PV? Ce costuri ar presupune?
2) Contestatia, impreuna cu o copie dupa PV, buletin si permis le trimit la politia de care apartine agentul constatator sau la judecatoria Ialomita? Se pot trimite actele prin posta cu confirmare de primire?
3) Daca nu platesc si fac contestatie impotriva PV, se mai iau in considerare cele 48 de ore pentru plata jumatatii din amenda, in caz de respingere a contestatiei?

Multumesc