avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Activitate Antoaneta2010

Activitate Antoaneta2010

Nu stiu daca e sigur 100 % , dar din cate m-am documentat, puteti merge la tribunal, faceti cerere de eliberare a unui certificat de grefa ( mai multe detalii gasiti la o cautare pe google ). Achitati o taxa de 1 leu, timbru fiscal de 0,30 lei, impreuna cu cererea le depuneti la tribunal si in aceeasi zi, max doua zile, va veti putea ridica permisul de conducere de la sectia de politie unde v-a fost ridicat sau daca nu, de la politia judeteana. Procesul poate dura mult timp, pana atunci veti putea circula fara probleme, iar daca sunteti " infractor" sau nu, hotareste numai judecatorul, nicidecum procurorul. Pana la pronuntarea sentintei, orice om are prezumtia de nevinovatie. Succes !
Va multumesc pentru toate informatiile, ne sunt de mare ajutor. Pentru a nu avea probleme la serviciu, eu il duc zilnic la birou pe sotul meu si lucreaza cateva ore, speram ca dupa cele 22 zile ( lucratoare ) sa poata beneficia de concediu medical sau sa se simta mai bine, pentru a-si putea continua munca.
Accidentul s-a intamplat in data de 4 iulie, contractul lui de munca a inceput la data de 12 iunie, accidentul s-a intamplat exact dupa 22 zile, dupa cum spuneti Dvs ca prevede legea. Marea problema nu este plata concediului medfical, cat motivarea absentelor de la serviciu. Cei de la firma unde este angajat stiu si vad situatia, sunt intelegatori, problema este ca voiam o acoperire legala. Plus de asta, are nevoie de concediu medical si pentru procesul pe care il va deschide soferului vinovat de accident si pentru a dovedi societatii de asigurare, careia i se va adresa pentru daune ( pentru auto si vatamare corporala ). Oricum, pentru asta va merge si la IML, dar credem ca era important si concediul medical. Va multumesc pentru ajutor.
Pana a se angaja aici, in data de 12 iunie, nu a avut niciun venit, nu a fost nici somer, nici angajat in ultimele 18 luni.
Si-a gasit greu jobul asta, 55 ani, inginer mecanic agricol...cine are nevoie sa angajeze persoane chiar cu multa experienta ? Se pare ca la o anumita varsta, e greu sa gasesti un loc de munca
Situatia este urmatoarea: sotul meu este angajat incepand cu data de 12 iunie 2014. In ziua de 04 iulie a avut un accident rutier, o basculanta intrand pe sensul lui de mers si intrand in coliziune cu autovehiculul condus de sotul meu, iar in urma accidentului sotul meu a ajuns la spital cu clavicula rupta si numeroase contuzii. A stat noaptea aceea si spital la urgenta, este in gips cu umarul, a doua zi a fost externat urmand sa mearga saptamanal la control si radiografii. Nu i s-a dat concediu mecical de la spital, spunandu-i-se ca ii va da medicul de familie. S-a prezentat la acesta, dar medicul de familie spune ca nu-i poate da concediu medical pentru ca apare ca neasigurat. Am fost la Casa de sanataste Ilfov cu adeverinta de la angajator pentru a fi luat in evidenta ca fiind asigurat, dar ni s-a spus ca nu se poate intrucat nu apare pe declaratiile de la ANAF. Este foarte adevarat ca el fiind angajat in luna iunie, declaratiile aferente acestei luni inca nu s-au depus, nici impozitele pentru luna iunie nu au fost platite, astea urmand a se face in jurul datei de 20 iulie, dar pana atunci cum poate obtine Concediu medfical ? Multumesc:frantic:
Care este perioada de timp in care trebuie sa ma adresez societatii de asigurari ?
Accidentul s-a produs in data de 4 iulie, inca nu am mers nici la societatea de asigurari, nici la IML. Am inteles ca pentru a face plangere impotriva soferului vinovat, avem un termen de 3 luni, dar pentru a merge la IML exista un anumit intervat de timp ? Deocamdata am amanat deplasarea la IML datorita faptului ca sotul meu nu se poate deplasa, avand dureri foarte mari.
Multumesc
Nici nu am spus ca are scuza pentru ca s-a urcat baut la volan. Intreb numai daca pot recupera vreo dauna pentru autoturismul distrus ( de la societatea de asigurari ) si daca putem deschide proces penal impotriva soferului vinovat.
Vineri, 04.07.2014, ora 23.30, sotul meu a fost implicat intr-un accident rutier. Mai exact, pe un drum judetean, o basculanta a patruns pe sensul lui de mers, intrand in coliziune cu autoturismul condus regulamentar de sotul meu. Spre norocul lui, accidentul s-a petrecut in apropierea trecerii la nivel cu calea ferata, cam la 3 metri distanta de aceasta, din acest motiv viteza de deplasare a autovehiculelor fiind destul de redusa. In urma accidentului masina mea a fost distrusa total, iar sotul meu a suferit o fractura de clavicula, plus alte rani mai mici. Dupa cum a constatat si politia, accidentul s-a produs din vina exclusiva a conducatorului
basculantei. Dar... problema este alta.
Alcoolemia sotului meu a fost 0,7 in aerul expirat. Nu incerc sa-i iau apararea, pur si simplu printr-o intamplare nefericita a fost nevoit sa se urce la volan, la acea ora tarzie eu veneam de undeva din provincie cu altcineva, iar cand mai aveam 7 km pana acasa s-a defectat masina acelei persoane, eu fiind nevoita sa-l sun pe sotul meu sa vina sa ma ia. Nu puteam lua un taxi, eram in afara orasului.
Sotul meu ajunsese acasa destul de la tarziu de la serviciu si a baut doua cutii de bere, cand eu l-am sunat sa vina sa ma ia.
Am primit de la politie copie de pe asigurarea soferului vinovat, o adresa catre societatea de asigurari in care este specificat faptul ca celalalt sofer e vinovat, deasemenea e specificata si alcoolemia sotului meu. Am vreo sansa sa primesc dauna pentru autoturismul meu, distrus in totalitate ?
Sotului meu i-au fost recoltate probe de sange la spital, dar rezultatul alcoolemiei inca nu a ajuns. Se mai poate face recalcularea alcoolemiei ? E prima oara cand are vreo problema de acest fel, la ce ne putem astepta ?
El este acum cu clavicula imobilizata, un minim de 21 zile, dar astazi a mers la control la spital si se pare ca va avea nevoie de operatie.
Putem face plangere penala impotriva soferului vinovat ? Masina o avem distrusa, el a suferit o vatamare corporala, permisul i-a fost ( bineinteles ) ridicat, se pare ca va ramane si fara serviciu, avand in vedere ca jobul lui presupune si anumite deplasari pe care acum nu le mai poate face, nemaiavand permis de conducere.
Ce putem face ?
Va multumesc
legalmgm a scris:

Poate sa vanda, cu unele riscuri si complicatii ulterioare.
Cert: partea bun propriu al sotiei
Incert: partea bun comun.
Vanzarea pentru bun comun poate fi eventual anulata la cererea creditorului.
Procuratorul de fonduri poate cerere restituirea fondurilor sau, in contrapartida, bunul.
Consultati un avocat


In ce mod procuratorul de fonduri poate cere restituirea fondurilor ?
Trebuie sa deschida proces sau fondurile pot fi restituite printr-un act notarial ? Multumesc
Trebuie sa mai mentionez faptul ca la data contractarii creditului erau casatoriti, numai ca sotia nu a semnat nimic la banca, nu e coplatitor. Are vreo relevanta acest aspect ? Ea poate fi executata pentru datoria sotului ( datorie facuta in timpul casatoriei ) ?