Buna seara!as dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia crestere copil,am nascut la sfarsitul lunii august, am lucrat 8 luni si am avut un venit net total de 16862 lei, din care 51 de zile au fost de concediu medical si 84 zile lucratoare.mentionez ca celelalte 4 luni mi se pun ca perioada de studentie.
va multumesc anticipat!
Buna ziua! am si eu o nelamurire.am fost angajata pe perioada determinata pana la revenirea titularului de post si astazi a revenit titularul de post, mie mi s-a incheiat contractul de munca dar problema este ca eu sunt in concediu postnatal si nu stiu unde sa duc concediul postnatal, la angajator sau la casa de asigurari pentru aceasta luna.medicul de familie mi-a spus ca nu imi poate da concediul medical decat pentru luna intreaga, iar cei de la locul de munca mi-au spus ca voi fi platita doar pana astazi de ei, restul zilelor pana la sfarsitul lunii de casa de asigurari?dar cum sa impart eu concediul postnatal in doua, sa duc si la angajator si la casa de asigurari???cum sa procedez?
deci in orice zi a lunii august voi naste indemnizatia mi se calculeaza cu lunile februarie-iulie, fara luna august.chiar nu stiu cum sa procedez....
va multumesc din suflet!
o zi buna!
o ultima intrebare: daca nasc spre exemplu pe 15 sau 20 august, ultimele sase luni pt calculul indemnizatie de maternitate(prenatal si postnatal pe care as vrea sa le iau dupa ce nasc) care sunt? nu stiu cum sa procedez deoarece acum sunt in concediu medical- cod 01 iar medicul nu stie pt cat timp sa mi-l prelungeasca deoarece am o sarcina cu probleme si pot naste oricand. iar daca eu duc la angajator concediu medical cu codul 01, pt boala obisnuita si in aceasta perioada eu nasc este vreo problema?????
va multumesc din suflet!
sanatate si numai bine!
am uitat sa mentionez ca in lunile iunie si iulie am fost in concediu medical(cod 01) datorita faptului ca ca am avut probleme cu sarcina.Numarul de zile lucratoare din acest interval cum sunt luate in considerare, cu cat am fost platita chiar daca eram in concediu medical si nu la munca?sau nu mi se pun?
concediul prenatal as vrea sa il iau dupa ce nasc, urmeaza sa nasc in august dar n stiu o data exacta, deoarece am o sarcina cu probleme.ma interesa cu aproximatie cam cat ar trebui sa iau.daca as intra in prenatal pe 1 august cam cat as lua?
Buna seara! sunt angajata pe perioada determinata, iar in contractul individual de munca scrie la durata contractului:"determinata, de 36 luni, pe perioada cuprinsa intre data de 23.01.2012 si data de 22.01.2015 /pe perioada suspendarii contractului individual de munca al titularului de post".
De asemenea, in decizia anexata contractului individual de munca scrie ca sunt angajata cu contract individual de munca pe perioada determinata, pana la revenirea titularului de post, dar nu mai tarziu de 22.01.2015.
Titularul de post va reveni in 4-5 luni la locul de munca.Eu as dori sa stiu cu mine ce se va intampla, ma vor da afara sau pot ramane pana ce se termina cele 36 de luni????va multumesc anticipat!
Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza.
am un salariu brut de 3000 si netul este de 2000.
va multumesc anticipat!!!
nu am mentionat faptul ca pana pe 23 ianuarie 2012 nu am mai lucrat, insa am fost studenta.pana o sa nasc o sa am 6 luni vechime in munca si intelesesem ca trebuie sa am 12 luni vechime in munca pentru a beneficia de concediul prenatal si postnatal si de stimulentul de insertie. va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine.
Buna ziua. Sunt studenta in ultimul an, angajata de pe data de 23 ianuarie 2012 si insarcinata in 7 luni.as dori sa stiu daca beneficiez de concediul de maternitate, acele 126 de zile pe care as vrea sa le iau dupa ce nasc.Apoi voi reveni la serviciu si vroiam sa va intreb daca pot beneficia si de stimulentul de insertie.
Va multumesc anticipat!
O zi buna!