avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate iulianabrutaru

Activitate iulianabrutaru

doresc sa cumpar acest imobil,este trecut in cartea funciara constructia dar "fara acte" ce implicatii aduce aceasta lipsa a autorizatiei.?
cum se face inregistrarea contabila cand la retragerea unui asociat din srl s-a hotarit sa fie despagubit in natura: cladiri si teren. el detinea 50% din societate.da-ti un exemplu daca se poate. ma intereseaza in mod deosebit la teren. multumesc fff mult
am un srl 50/50ps. asociatul a decedat .nu se va continua activitatea cu mostenitorii(nu e prevazut in statut). conform legii cu ce-i despagubesc pe acestia? in lege este tratata diferit"- a) mostenirea partilor sociale " b) retragerea asociatului? care sunt pasii cel mai ,bine, de urmat? va multumesc mult,
daca diferenta dintre valoarea nominala si vaoarea de vanzare e negativa?..?
activele ies din firma in copensarea asociatului retras pt partile sociale detinute.
am fost la un mediator autorizat dar n-a verificat nimeni medierea. precizez ca fiind in fata cu mostenitori "incisivi" mi-au smuls mult ,mult peste dreptul lor de 50%.dupa ce in actul de mediere s-au trecut activele care ar trbui sa traca la mostenitori , in final pe acea mediere scrie :participanti X Y ...nu "DE ACORD"in plus sunt eu trcuta ca persoana fizica nu societatea, este valabila ? ca as dori s-o contest in justitie ,se poate?
sunt asociata la un srl cu50%; ceilalti 50% i-a detinut asociatul meu care a decedat.in statutul srl-ului nu se specifica nimic referitor la continuarea activitatii firmei cu mostenitorii. eu ,in viata am discutat cu mostenitorii si am aratat ca am dreptul sa continui activitatea firmei ca unic asociat (cu modificarile necesare la orc) au fost de acord sa-mi cedeze partile sociale (pt a intregiprocentul 100%) dar vor despagubire .nu vor contravaloarea partilor sociale dupa ultimul bilant contabil .si cum bani nu am sa cumpar ps la valoarea pe care ei o vor, am convenit la o mediere pe care am fost cu totii de acord, pe care am facut o actiune in justitie.intrebarea mea : - este legal sa plece din firma o cota din active(spatii comerciale, fac precizarea ca o parte din ele sunt inchiriate cu contracte altor firme) ....intelegerea noastra e legala? 2)la fisc sunt taxe de platit si cine trebuie sa le plateasca (as dori ca in judecatorie sa fac mentiunile necesare si corecte ,in cazul ca or fi cu retinere la sursa?...?) 3)mostenitorii sunt persoane fizice care sunt de acord sa faca contracte de inchiriere cu firmele care sunt chiriase acum,se poate? 4) acest srl detine si un imobil(casa cu teren)inchiriat unei firme pe durata de10 ani,aici ce fac ,intra firma in indiviziune cu o pers.fizica? multumesc mult