avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune actiuni-valoarea nominala sau valoarea reala?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune actiuni-valoarea nominala sau valoarea reala?

buna ziua,as
dori sa stiu daca exista o dispozitie legala care sa ma oblige sa cesiunez un numar de actiuni la valoarea reala si nu la cea nominala. doresc sa realizez o astfel de cesiunea, dar la valoarea nominala, si ma intreb daca acest fapt e posibili sau exista posibilitatea sa fie o forma de evaziune fiscala(lucru ce evident nu il doresc).
multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 18:08, 16 Iunie 2012
cesiunea se poate realiza la valoarea nominala a actiunilor. in cazul in care realizati cesiunea la o alta valoare, va trebui sa platiti impozit pe diferenta dintre valoarea nominala si valoarea de vanzare a actiunilor.
horea gorde a scris:

cesiunea se poate realiza la valoarea nominala a actiunilor. in cazul in care realizati cesiunea la o alta valoare, va trebui sa platiti impozit pe diferenta dintre valoarea nominala si valoarea de vanzare a actiunilor.

In completare: in cazul realizarii de venituri din vanzarea de actiuni, numai cu dovada de plata a impozitului pe venitul realizat in urma cesiunii se va putea finaliza procedura de inregistrare a acesteia la Registrul Comertului.

daca diferenta dintre valoarea nominala si vaoarea de vanzare e negativa?..?
Adica partea sociala sa se vanda mai putin decat este stabilita valoarea nominala in actul constitutiv? Nu am mai auzit niciodata de o asemenea situatie. In actul constitutiv ar trebui sa fie specificat la ce valoare minima se vand partile sociale, iar cel care doreste sa cumpere trebuie sa se conformeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare parti sociale alexonofrei alexonofrei Doresc sa cumpar o parte din partile sociale ale asociatului meu (si el este de acord sa imi vanda). Care este procedeul in aceste situatii? contract de ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de parti sociale mariaioana mariaioana iata ce problema grava am X si Y au cumparat de la Z(persoana fizica) o societate comerciala;au mers la notiariat si au achitat o suma de 10000USD pentru ... (vezi toată discuția)